Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Løkki (Rikskonsertene)
Produksjonsliste
Program

Løkki (Rikskonsertene)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Trioen, bestående av habile sangere innenfor et mangetall sjangre, har lagt sin elsk på rural, amerikansk harmonisang. Bluegrass, Old-Time, Southern gospel og Jubilee sang.

De akkompagnerer seg selv med gitar og banjo. De synger utadvendte sanger om kjærlighet og tap, og stemmene spenner seg fra det buldrende bassregister til lysere lengsler. Naturlig, trestemt mannssang har aldri slått feil, uansett om det er barn, voksne, menigheter eller fengselsinsatte som sitter i publium.

Lærerveiledning

Konsert i klasserommet

Konserten krever ikke noe tradisjonelt for- eller etterarbeid, fordi det er en konsert som i sin form bryter med den tradisjonelle
konsertopplevelsen / normen. Konserten er ment å skulle
overraske, ved å gripe inn i elevenes vanlige skolehverdag på en uvanlig måte, og på dette vis stimulere til undring og refleksjon.

Bruk konserten

Mål i LK06

Musikk 4. trinn:
Delta i samtaler om hva som er særegne trekk ved enkelte
musikksjangere. Gjøre rede for egne musikkopplevelser, om ulik bruk av musikk og ulike funksjoner musikk kan ha. Gjenkjenne og beskrive klang, melodi, rytme, dynamikk, tempo og form.

Musikk 2. trinn
Samtale om musikkens klang, melodi, rytme, dynamikk og tempo. Samtale om hva som er særegent for et musikkstykke, og hvilke assosiasjoner det kan gi. Gjenkjenne lyden av og kunne navn på noen instrumenter.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Dks - Oslo kommune
  • Kunstnere/grupper: Løkki
  • Produsent: Kurt Lisø, produsent Rogaland
  • Idé/opplegg: Dette er en overraskelseskonsert i klasserommet i en vanlig time. Derfor må ikke lærerne fortelle elevene at de får besøk. Det er morsomst når besøket får være en overraskelse.

    Når det gjelder rom og rekkefølge så er det ideelt dersom en person kan følge bandet rundt fra klasserom til klasserom. Dette kan være en lærer, kulturkontakt, inspektør eller elev som vert dersom skolen har det.
    Når utøverne starter på et klasserom i begynnelsen av en skoletime, er det best om de spiller nonstop fram til en naturlig pause/ friminutt. Med tanke på tidsskjema så justerer utøverne dette i forhold til skolens størrelse og antall elever. På store skoler spiller de gjennomsnittlig 7 minutter pr. klasserom for å rekke over hele skolen innenfor en ramme som tilsvarer 3 skolekonserter. På små skoler hvor det er smågrupper tilpasses ønskene skolene har og de spiller dermed lengre konserter. 
    Utøverne spiller gjerne i matpauser når elevene spiser i klasserommet, også gjerne i gymsaler.
    De har gode erfaringer med å spille for grupper med spesielle behov. 
    Utøverne kontakter skolen pr.telefon og avtaler med den enkelte skole/kulturkontakt i god tid før besøket.
    Læreren kan velge hvordan hun vil forholde seg. Som om ingen ting har skjedd? Late som om hun ikke skjønner noen ting?  Fortelle hva elevene har opplevd og bruke dette til å snakke om musikken, om konserter, om konsertformen, om sang, om folkemusikk, om performance, og om hvilken verdi overraskelsen kan ha på opplevelsen? 

Om kunstner / utøver / gruppe

Løkki

Da sangerene Nils Christian Fossdal, Mattis Myrland og Hans Martin Austestad i 2010 møttes rundt en mikrofon til filmmusikkinnspilling, ble det på et øyeblikk klart at dette kom til å bli mektig fint. Filmen som skulle få lydspor hadde tittelen Sykt Lykkelig, og stakk av med den gjevste prisen på Sundance Filmfestival det inneværende året.


Medvirkende

  • Løkki
  • Hans Martin Austestad (sang/gitar/banjo)
  • Mattis Myrland (sang/gitar)
  • Nils Christian Fossdal (sang/gitar)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Lucky 3.jpg
Foto: Morten Berentsen
Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Anders Tollefsen, turnéansvarlig Rikskonsertene. Mail: at@rikskonsertene.no Tlf: 995 71 602
Kontaktperson utøver
Hans Martin Austestad, tlf: 951 11 560
Programlengde
ca 5-7 minutter, og kommer an på skolens elevantall.
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Klasserommet
Bærehjelp
Ingen
Merknad for spillested
Musikerne besøker klasserommet
Merknad
NB! Overraskelseskonserter i klasserommet. Les informasjonen under idé/opplegg.
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Dks - Oslo kommune
Produsent:
Kurt Lisø, produsent Rogaland
Medvirkende
  • Hans Martin Austestad (sang/gitar/banjo)
  • Mattis Myrland (sang/gitar)
  • Nils Christian Fossdal (sang/gitar)