Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Kollasj-verksted
Produksjonsliste
Program

Kollasj-verksted

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Vi inviterer alle skoleklasser fra 5.-7 trinn som skal på samtidsfestivalen KOLLASJ (på Sentralen, uke 19), til å melde seg på Kollasj-workshp!

Kunstner og formidler Torun Katarina Linge vil gi elevene en opplevelse av hva teknikken collage er. Dette gjør hun gjennom å vise bilder og fortelle om kunstnere som har bidratt til collage i kunsthistorien, og ved at elevene selv får lære metoden gjennom klipp og lim med ulike gjenbruksmaterialer. Gjennom kombinasjon av ulike farger, tekster, materialer og mønstre, får de laget et lite kunstverk.

Dette vil være en fin forberedelse til dere skal besøkte Kollasj - en samtidsfestival for barn (legg v link).
Vi håper dere benytter anledningen til å melde klassene deres på!

- Collageteknikken åpner for ett vell av muligheter, teknisk så vel som tematisk, som for eksempel gjenbruk, identitet, selvportrett, illustrasjoner og tegneserier, sier kunstformidler Torun Katarina Linge.

Hun er åpen for at skolene kan ønske seg spesifikke tema å jobbe med, der collageverkstedet kan være en igangsetter. Ta kontakt i forkant, dersom dere ønsker det!

Lærerveiledning

OM COLLAGE

Ordet collage kommer fra det franske ordet coller, som betyr å lime. En collage er et bilde som er bygd opp av deler som er  klippet eller revet og limt. Collage er en teknikk og et uttrykk som er lekent, interaktivt, tilgjengelig, og aktuelt. Populærkulturen renner over av sitater og sampling, rekontekstualisering, klipp og lim, mix og match. At collage handler om å skape nye fortellinger og nye forbindelser, bruke noe gammelt og skape noe nytt / gjenbruk  mellom bilder, tekster, mellom uttrykk, mellom mennesker. Og at det er en metafor for noe større.

Matisse har sagt: he was never truly expressing himself until he started to work with collages.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Kunstnere/grupper: Torun Katarina Linge
  • Produsent: Kulturtanken
  • I samarbeid med: DKS Oslo
  • Idé/opplegg: formidler og kunstner Torun Katarina Line i samarbeid med Kulturtanken

Om kunstner / utøver / gruppe

Torun Katarina Linge: Utdanning fra Vestlandets Kunstakademi. Underviser ungdom og voksne i kunstfag: tegning, maling og grafikk. Har også holdt lærerkurs i regi av Riksutstillingene. Er fornidler for  Pilotgalleriet i Akershus av visuell kunst til skoler i Akershus Fylke.
Medvirkende

  • Torun Katarina Linge
  • Torun Katarina Linge (kunstformidler)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Henri Matisse
Foto: Freebase/ Fair use
Matisse The Sheaf 1953.jpg
Foto: Freebase/ Fair use
the-snail-artwork-photo-1.jpg
Foto: Freebase/ Fair use
Visuell kunst
Trinn: 5 - 7
Praktisk informasjon
Programlengde
45 min
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
klasserom
Workshop
Ja
Merknad
Ha gjerne klar papir, maskeringstape og en maleplate. Resten av materiell som benyttes tar formidleren med.
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
Kulturtanken
Medvirkende
  • Torun Katarina Linge (kunstformidler)