Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Ravi
Produksjonsliste
Program

Ravi

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Ravi ær en påpartist såm vi trygt kan kale påpstjærne. Han har vært på tåpn a VG-lista såm bestselgnde plateartist, å ær mest kjent får ”laneplagr” såm Utadæsjælåplevelse å Dødsøt.

"Laneplagr" ær får øvri de vi kaler sangr såm blir spilt åvralt, å helst me melodier såm klistrer sæi til jærnen, så de var ike helt tilfeldi at Ravi ble programledr får enærkå teves program Landeplage.

Ravi har åså vært programleder for Idol å Eks Faktor, å når han kåmr til skoln får å spile egne hits er de græit å vite at han kan være ganske morsåm å flink til å fårtele.

Jør dere klare får en utaderesjælopplevelse!

Læreplanmål

Produksjonen kan knyttes til den overordnede delen av læreplanen.

Opplæringens verdigrunnlag: 

1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang

1.2 Identitet og kulturelt mangfold


1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang

(..)Kunst og kultur omfatter mange skapende og kreative fagområder, som påvirker både våre fysiske omgivelser og samfunnsutviklingen. Vår estetiske sans utvikles i møte med ulike kulturelle uttrykk, og de bidrar til å løfte fram nye perspektiver. Kunst- og kulturuttrykk har også betydning for den enkeltes personlige utvikling. Kulturelle opplevelser har en egenverdi, og elevene skal få oppleve et variert spekter av kulturuttrykk gjennom sin tid i skolen.

1.2 Identitet og kulturelt mangfold

Opplæringen skal sikre at elevene blir trygge språkbrukere, at de utvikler sin språklige identitet, og at de kan bruke språk for å tenke, skape mening, kommunisere og knytte bånd til andre. Språk gir oss tilhørighet og kulturell bevissthet.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Ravi
  • Produsent: Ane Roggen, Rikskonsertene

Om kunstner / utøver / gruppe

Ivar kaller seg Ravi og kommer fra Tønsberg. Han har vært med i flere kjente band som Jaga Jazzist, Briskeby og Jessica Fletchers, men gitt ut de fleste platene som Ravi.
Han har også laget sitt eget skriftspråk, ravisk, hvor man skriver akkurat sånn ting uttales, og alle stumme bokstaver og dobbelkonsonanter fjernes. Han har til og med fått en språkpris for sitt hjemmelagde språk!

Etter en god pause som plateartist er han aktuell med ny utgivelse og før konserten kan dere se noen videoer av Ravi på Youtube:
Du-Du-Du-Du-Du med Stella Mwangi
 


Medvirkende

  • Ravi
  • Ivar Christian Johansen (Vokal/keyboard)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Ravi
Foto: Vegard Breie
RAVI.jpg
Musikk / Pop/rock
Trinn: 1 - 7
Produksjonen kan knyttes til den overordnede delen av læreplanen.Opplæringens verdigrunnlag: 1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang1.2 Identitet og kulturelt mangfold
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Turnéansvarlig (skolenes kontaktperson): Jeanette Steen Kristensen, tel: 90 89 0061, jeakri@nfk.no

Kontaktperson utøver
Ivar Christian Johansen, tel: 99581404, post@ravi.no
Programlengde
40 minutter
Maks publikumsantall
300
Arena / rom
Gymsal/aula
Bærehjelp
Fire elever, før og etter konserten
Oppriggingstid
45 min.
Nedriggingstid
20 min.
Merknad
Elevene sitter i halvsirkel (matter, benker, stoler i amfi) og musikerne står ved langveggen. Det bør være midtgang slik at musikerne kan gå i midten.
Tekst til ukeplan
Denne uka får vi besøk av Ravi som er på turné i Den kulturelle skolesekken i Nordland. Når han kommer til skolen for å spille egne hits er det greit å vite at han kan være ganske morsom og flink til å fortelle. Gjør dere klare for en utaderesjælopplevelse!
Arrangører
Arrangert av:
Nordland fylkeskommune
Produsent:
Ane Roggen, Rikskonsertene
Medvirkende
  • Ivar Christian Johansen (Vokal/keyboard)