Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
DUO Sara og Ole
Produksjonsliste
Program

DUO Sara og Ole

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

BRA, BEDRE, BEST. Heia den som øver mest!

Skal du bli skikkelig god i noe, må du øve eller trene mye. Uansett om du vil bli god i fotball, dataspill, eller i et instrument. Og når du har blitt ordentlig god, må du allikevel øve eller trene enda mer!

Sara spiller fiolin og Ole spiller piano. De er begge superflinke til å spille på instrumentene sine, men de må likevel øve når de vil lære seg nye stykker eller skal spille en konsert. Og akkurat som du sikkert synes det av og til kan være kjedelig å øve, sånn kan det være kjedelig for Sara og Ole også – selv om de er både voksne og blant de beste på sine instrumenter. Men det som gjør at man likevel fortsetter å øve, er at det jo er så deilig når man endelig får det til!

Det synes både Sara og Ole, og gledere seg til å vise hva de kan, når de kommer til din skole for å spille konsert!

Bruk konserten

Bruk konserten

Musikk, kompetansemål 5. til 7. årstrinn i Kunnskapsløftet

Lytte: Gi uttrykk for opplevelser i møte med verker av sentrale komponister fra kunstmusikken

Grunnleggende ferdigheter
Å kunne uttrykke seg muntlig i musikk innebærer å synge, komponere ved å eksperimentere med stemmen og delta i samspill og vokal framføring. I tillegg dreier det seg om å kunne sette ord på hva en hører og selv ønsker å uttrykke og å formidle egne musikkopplevelser og refleksjoner om musikk som fenomen.

TIPS:
- La elevene skrive en musikkanmeldelse
- La elevene skrive om hva de følte når de hørte enkelte av stykkene

TEMA: OM VIDUNDERBARN

Om du er begavet, har du en intellektuell eller kunstnerisk evne som er betydelig høyere enn gjennomsnittet. Er du et begavet barn, et såkalt vidunderbarn, er det gjerne sånn at hjernen din utvikles før resten av kroppen. Men – du kan og være forsinket i deler av utviklingen, og så plutselig skjer det masse. Et vanlig eksempel på akkurat dette er Albert Einstein, som ikke snakket før han var tre år gammel, men som senere hadde veldig mange andre egenskaper som veiet opp for denne tidlige forsinkelsen.

Et vidunderbarn er et barn som har helt spesielle evner. Barnet kan for eksempel være ekstremt musikalsk, ha veldig høy IQ, være uvanlig begavet i for eksempel matematikk eller naturvitenskap, ha en helt spesiell høy språklig intelligens eller ha store kunstneriske eller sportslige talenter. Er du et vidunderbarn, er det gjerne sånn at du før du har fylt elleve år, altså før puberteten, har evner på ekspertnivå eller forstår og kan et fagfelt som vanligvis bare voksne behersker. Innen sport og idrett regnes vanligvis aldersspekteret for vidunderbarn å være mellom 15 og 20 år.

Den østerrikske komponisten Wolfgang Amadeus Moxart (1756-1791) regnes som en av tidenes mest berømte vidunderbarn. Han begynte å komponere fem år gammel og skrev sin første symfoni som åtteåring.

Norske vidunderbarn er sjakkspilleren Magnus Carlsen, pianisten Wolfgang Plagge og forfatteren Johan Borgen som skrev noveller allerede som fireåring.

Fotballspilleren Stig Inge Bjørnebye var ikke god nok til å bli tatt ut på A-laget for juniorer da han i oppveksten spilte fotball for Elverum IL. Senere ble han proffspiller på blant annet Liverpool og spilte 75 kamper for det norske fotballandslaget.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Idé/opplegg: Produsent / konsertdramaturgi Hallgeir Frydenlund i samarbeid med musikerne

Om kunstner / utøver / gruppe

To unge, store musikktalenter, som har begge vunnet prestisjetunge solistkonkurranser, og spilt med orkestre over hele verden.


Nå spiller Sara Chen og Ole Christian Haagenrud mot hverandre i skolekonsertprosjektet Duo Sara og Ole, der de samtaler uten ord. De snakker ved hjelp av instrumentene sine - fiolin og piano. I musikken forteller de hverandre om å være trist, glad, lykkelig og om vennskap. Sara og Ole er åpne, lyttende og nysgjerrige. Og spiller sine klassiske instrument med dansende bevegelser.

Velkommen til konsert med Duo Sara og Ole!

Les mer om dem:
Sara: http://www.sarachen.no


Medvirkende

  • Sara Chen (fiolin)
  • Ole Christian Haagenrud (piano)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Sara Chen _foto.jpg
Sara Chen.jpg
Foto: Carsten Jøssund
Ole Haagenrud.jpg
haagnrudole.jpg

Video/Lyd

Musikk / Klassisk musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Spørsmål om kunstnerisk innhold?
Kontakt Line Haukland, tlf: 984 57 880
Spørsmål om tidspunkt/gjennomføring?Kontakt Thomas Andre Frisø, tlf: 32 80 86 86 
Programlengde
40
Maks publikumsantall
150
Arena / rom
Gymsal. Se vedlagt tegning for publikumsplassering
Bærehjelp
ingen
Oppriggingstid
35 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad
NB! Stemt piano om det er å oppdrive. De har med el-piano som alternativ.Vi ønsker at skolen blander klassetrinn til konserten. 
Tekst til ukeplan
Denne uken får vi besøk av fiolinisten Sara og pianisten Ole i konserten DUO Sara & Ole. De har øvd masse for å bli flinke på instrumentene sine, men de må likevel øve når de vil lære seg nye stykker eller spille konsert.​
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Buskerud fylkeskommune
Medvirkende
  • Sara Chen (fiolin)
  • Ole Christian Haagenrud (piano)