Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00
Kontaktperson:
Skolesangboka H17
Produksjonsliste
Program

Skolesangboka H17

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Sangene du har glemt at du husker!
Musikk er ofte knagger for minner. Hører du en sang, minner den deg kanskje om et sted, en hendelse eller noen du kjenner.

Sangene fra Mads Bergs skolesangbok er det mange som kjenner og har minner til. Det er nesten hundre år siden den aller første skolesangboka kom, og kanskje både dine foreldre, besteforeldre og til og med oldeforeldre husker noen av sangene de lærte og sang på skolen fra Skolesangboka? Kanskje minner noen av disse sangene dem om da de selv gikk på skolen? Du kan jo spørre.

Lærerveiledning

Hvordan styrke konsertopplevelsen

* Bruk konsertinformasjonen og informer elever, skoleledelsen og lærere om innhold og praktiske opplysninger. Rikskonsertene har god erfaring fra skoler som bruker elevverter og elevarrangører. Se www.rikskonsertene.no/eleversomarrangorer for mer informasjon.

Bruk konserten

Lærermateriell

* På Dropbox finner du både sanger (mp3-filer) og tekster. Lytt og syng gjerne sammen med elevene, slik at det skapes en forventing og et forhold til konserten som kommer. De forberedte møtene er ofte de beste.

* Bruk det vedlagte Bruk konserten-materiellet. Eierskapet til, og effekten av konserten økes der besøket forankres inn i skolens undervisning og læringsmål

Se gjerne boken Bruk konserten! for flere undervisningsopplegg
www.rikskonsertene.no/brukkonserten

Se ressurser: Les om da Vintermåne turnerte Vest-Agder med Skolesangboka.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Den kulturelle skolesekken Telemark
  • Kunstnere/grupper: Anne Gravir Klykken, vokal / Frøydis Grorud, saksofoner & fløyter / Torjus Vierli, tangenter
  • Idé/opplegg: Vintermåne i samarbeid med Roger Johansen (tidligere musikkprodusent i Rikskonsertene)

Om kunstner / utøver / gruppe

Om Skolesangboka:

Dessverre er mange av disse sangene i ferd med å gå i glemmeboka. Gruppa Vintermåne har derfor forsøkt å gitt nytt liv til disse sangene, og håper med denne produksjonen å kunne skape ny interesse rundt den gamle sangskatten for de barna som vokser opp i dag

Overlærer og sangpedagog Mads Berg (1865-1955) ga ut den første versjonen av Skolesangboka så tidlig som i 1914. Senere ble den gjenutgitt 25 ganger, i tolv opplag, med nye sanger helt frem til 1995. Mange av disse sangene inngår i "den norske folkesjela”, etter at flere generasjoner av skolebarn har sunget sangene.

Vintermåne har også lagd en CD med dette materialet, en utgivelse som mottok svært fine kritikker da den ble gitt ut. Det hadde trolig gledet sangpioneren Mads Berg stort at hans store sangprosjekt som startet for snart 100 år siden lever videre!       

Dette er Vintermåne:
Anne Gravir Klykken
, vokal
Norsk sanger, f.1970. Fra Skien, Telemark, med utdannelse fra Høgskolen i Oslo, Høgskolen i Telemark, samt konservatoriet i Agder. Hun har både på plate og live arbeidet med artister som Iver Kleive, Sigmund Groven, Knut Buen, Sondre Bratland, Aasmund Nordstoga, Helge Norbakken og Mattis Kleppen. Anne har gitt ut fire soloplater.

Frøydis Grorud, saksofoner, fløyter
Fra Skien, f. 1974. Utdannet ved Norges musikkhøgskole og Agder Musikkonservatorium. Grorud er en etablert musiker, og har markert  seg som en særegen jazzsaksofonist og fløytist med et sterkt lyrisk og melodisk uttrykk. Hun har samarbeidet med en rekke artister, som bl.a. Rosa Passos (Brasil), Torun Eriksen, Tre Sopranos, Aasmund Nordstoga, Oslo Gospel Choir, Trio de Janeiro/Desafinado, Nora Brockstedt, Ole Edvard Antonsen, Bugge Wesseltoft , Secret Garden, Ole Paus, Ingebjørg Bratland, Trine Rein, Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigtsen og mange flere. Mest kjent er hun nok allikevel fra NRK-programmet ”Beat for Beat”, der hun har vært en del av det faste husorkesteret siden 1999.

Torjus Vierli, tangenter
Fra Vegårshei, f.1977. Også utdannet ved Agder Musikkonservatorium, der disse tre dannet bandet Vintermåne. Torjus er foruten å være Sigvart Dagslands faste keyboardist, også en svært ettertraktet tangentmann med artister som f. eks. Odd Nordstoga, Morten Abel, Sissel Kyrkjebø, Carola, Torun Eriksen og Oslo Gospel Kor - for å nevne noen.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Vintermåne - Skolesangboka
Foto: Vintermåne
Frøydis Grorud
Foto: Vintermåne
Anne Gravir Klykken
Foto: Vintermåne
Torjus Vierli
Foto: Vintermåne
Musikk / Viser
Trinn: 1 - 7
Turnéplan: Skolesangboka H17
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Frøydis Aslesen, tlf 98620594 e-post: froydis.aslesen@t-fk.no
Kontaktperson utøver
Anne Gravir Klykken95 70 00 83 anne@gravirklykken.no
Programlengde
40
Maks publikumsantall
180
Bærehjelp
Musikerne trenger hjelp av 4 sterke elever til å bære utstyr ved ankomst og etter konsert.
Merknad
* Musikerne bruker langsiden av gymsalen der dette er mulig* Musikerne låner gjerne et lerret, der det er mulig* Elevene plasseres på matter foran og stoler bak, som i et amfi , slik at de bakerste elevene ser, kanskje de minste bør få sitte fremst

* Vi ber om at lærerne setter seg sammen med elevene og er publikum, og at dere opplever konserten sammen med elevene heller enn å stå bak langs veggene

* Sørg for at driftsansvarlig og involverte lærere leser denne konsertinformasjonen

* Kulturkontakt bes være tilgjengelig under besøket. Og det er alltid hyggelig å bli møtt med en kopp kaffe eller te når man kommer på besøk

* Musikerne trenger tilgang til strømuttak, to ganger 16 ampere

* Prøv så langt det går å blende konsertlokalet 
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Den kulturelle skolesekken Telemark