Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00
Kontaktperson:
Jøss, jazz? Yes!
Produksjonsliste
Program

Jøss, jazz? Yes!

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Historien om jazzen er en fortelling som bare venter på å bli fortalt. Og samspillet på en jazzkonsert er en reise som bare venter på å bli reist. For jazz er en musikksjanger hvor veien blir til mens man går. Men det er jo mye morsommere å løpe! Og for å løpe fort må man øve mye. Men hvordan øver man på noe som ikke finnes ennå?

Det er nok mange som oppfatter jazz som noe mystisk og rart som det ikke alltid er like lett å forstå. Nettopp dette vil gitarist Bjørn Vidar Solli, organist Steinar Nickelsen og trommeslager Jon Wikan gjøre noe med. Gjennom spennende historier, fantastiske låter og morsom lek med toner og melodier, vil elevene opparbeide seg en grunnleggende forståelse av jazzen som sjanger og hva det vil si å improvisere. Kanskje var det noen som før konserten tenkte "jøss, jazz?". Målet er å få alle til heller å ville juble "yes!".


Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Trøndelag
 • Kunstnere/grupper: Solli, Wikan, Nickelsen
 • Idé/opplegg: Utøvere i samarbeid med produsent

Om kunstner / utøver / gruppe

Bjørn Vidar Solli (gitar) fra Skien hadde sin første spillejobb allerede som 11-åring, og som dere vil se på konserten har han ikke tatt mange fridager siden den gang. Bjørn Vidar har faktisk øvd så mye på gitar at han i mange år fikk spille med de kuleste kattene i New York, hvor han blant annet ble kjent med trommisen Jon. Nå har han flyttet tilbake til Norge for å spre jazzens glade budskap til alle som vil komme å høre på.

Steinar Nickelsen (hammondorgel) er også fra Norge, nærmere bestemt Bærum, men bor og jobber i Shanghai. Han har med seg det desidert tyngste - men kanskje også det tøffeste - instrumentet på turnéen. Heldigvis slapp han å frakte det helt fra Kina, for de hadde et i Bodø som er minst like bra og som han gleder seg til å vise fram på konserten.

Det er ikke alltid like lett å komme seg til Norge helt fra Kina, så våren 2015 har Steinar fått tak i verdens beste vikar: Daniel Buner Formo.

Jon Wikan (trommer) kommer fra Petersburg i Alaska, en plass som gjerne blir kalt "Little Norway" av de som bor der. Han er kjempefascinert av Norge, og Nord-Norge spesielt, for det var her hans forfedre kom fra en gang for lenge siden. Denne energien kommer klart til syne når han setter seg bak trommesettet med en stikke i hver hånd.


Medvirkende

 • Solli, Wikan, Nickelsen
 • Bjørn Vidar Solli (Gitar)
 • Steinar Nickelsen (Orgel)
 • Jon Wikan (Trommer)
 • Daniel Formo (Orgel / vikar for Steinar Nickelsen våren 2015)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Solli, Wikan, Nickelsen
Foto: Christopher Straume
Jøss, jazz? Yes! høsten 2014
Foto: Christopher Straume
jøss,jazz.jpg
Foto: Bjørn Vidar Solli
Musikk / Jazz/blues
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Turnelegger: Greta Hammer Onsøien -Tlf:   482 23 990 – epost: greta.onsoien@stfk.no
Produsent: Øyvind Anda – Tlf: 934 42 916 – epost: oyvind.anda@stfk.no
Kontaktperson utøver
Bjørn Vidar Solli, 95226824
Programlengde
35 min
Maks publikumsantall
160
Arena / rom
Gymsal, aula, auditorium eller klasserom med trappefri adkomst
Bærehjelp
Fem-seks sterke elever som kan hjelpe til å bære utstyret til og fra bilen
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
20 min.
Litteratur
Konserten fungerer helt fint uten forberedelse, men musikerne vil på et tidspunkt be elevene om forslag til sjanger/stilart. En rask innføring i begrepet sjanger og de vanligste stilartene kan derfor være en fordel.
Merknad
Spillestedet må være i første etasje eller i et bygg med heis. Musikerne har med seg et kjempetungt Hammondorgel som ikke lar seg bære opp eller ned lange trapper. Om det kun er snakk om ett eller to trinn går det greit, men det er likevel ønskelig med trappefri adkomst til spillestedet.Der det er mulig bør alle elevene sitte på stoler fremfor benker eller matter.
Arrangører
Arrangert av:
Trøndelag
Medvirkende
 • Bjørn Vidar Solli (Gitar)
 • Steinar Nickelsen (Orgel)
 • Jon Wikan (Trommer)
 • Daniel Formo (Orgel / vikar for Steinar Nickelsen våren 2015)