Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Harmony Flash
Produksjonsliste
Program

Harmony Flash

Trioen, bestående av habile sangere innenfor et mangetall sjangre, har lagt sin elsk på rural, amerikansk harmonisang. Bluegrass, Old-Time, Southern gospel og Jubilee sang. Og de akkompagnerer seg selv med gitar og banjo. De synger utadvendte sanger om kjærlighet og tap, og stemmene spenner seg fra det buldrende bassregister til lysere lengsler.

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Rogaland fylkeskommune
 • Produsent: Kurt Lisø kurt.liso@rogfk.no51 51 68 61/92887812
 • Idé/opplegg: Dette er en overraskelseskonsert i klasserommet i en vanlig time. Derfor må ikke lærerne fortelle elevene at de får besøk. Det er morsomst når besøket får være en overraskelse. Når det gjelder rom og rekkefølge så er det ideelt dersom en person kan følge bandet rundt fra klasserom til klasserom. Dette kan være en lærer, kulturkontakt, inspektør eller elev som vert dersom skolen har det.Med tanke på tidsskjema så justerer utøverne dette i forhold til skolens størrelse og antall elever.På store skoler spiller de gjennomsnittlig 7 minutter pr. klasserom for å rekke over hele skolen innenfor en ramme som tilsvarer 3 skolekonserter. På små skoler hvor det er smågrupper tilpasses ønskene skolene har og de spiller dermed lengre konserter. Utøverne spiller gjerne i matpauser når elevene spiser i klasserommet, også gjerne i gymsaler. De har gode erfaringer med å spille for grupper med spesielle behov. Utøverne kontakter skolen pr.telefon og avtaler med den enkelte skole/kulturkontakt i god tid før besøket. Når utøverne starter på et klasserom i begynnelsen av en skoletime, er det best om de spiller nonstop fram til en naturlig pause/ friminutt. Læreren kan velge hvordan hun vil forholde seg. Som om ingen ting har skjedd? Late som om hun ikke skjønner noen ting?  Fortelle hva elevene har opplevd og bruke dette til å snakke om musikken, om konserter, om konsertformen, om sang, om folkemusikk, om performance, og om hvilken verdi overraskelsen kan ha på opplevelsen? 

Om kunstner / utøver / gruppe

Trioen, bestående av habile sangere innenfor et mangetall sjangre, har lagt sin elsk på rural, amerikansk harmonisang. Bluegrass, Old-Time, Southern gospel og Jubilee sang. Og de akkompagnerer seg selv med gitar og banjo. De synger utadvendte sanger om kjærlighet og tap, og stemmene spenner seg fra det buldrende bassregister til lysere lengsler. Naturlig, trestemt mannssang har aldri slått feil, uansett om det er barn, voksne, menigheter eller fengselsinsatte som sitter i publium.


Medvirkende

 • Nils Christian Fossdal (sang/gitar)
 • Erlend Aasland (sang/gitar)
 • Dag Sindre Vagle (sang/gitar)
 • Stian Tønnesen (sang/gitar)
Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Kurt Lisø kurt.liso@rogfk.no 51516861/ 92887812
Programlengde
ca 12 minutter, og kommer an på skolens elevantall.
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Klasserommet
Bærehjelp
Ingen
Merknad for spillested
Musikerne besøker klasserommet
Arrangører
Arrangert av:
Rogaland fylkeskommune
Produsent:
Kurt Lisø kurt.liso@rogfk.no51 51 68 61/92887812
Medvirkende
 • Nils Christian Fossdal (sang/gitar)
 • Erlend Aasland (sang/gitar)
 • Dag Sindre Vagle (sang/gitar)
 • Stian Tønnesen (sang/gitar)