Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00
Kontaktperson:
Peter og ulven
Produksjonsliste
Program

Peter og ulven

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

"Peter og Ulven" er historien om den lille gutten Peter som bor sammen med bestefaren sin i nærheten av en skog. Han får ikke lov til å gå utenfor gjerdet hvor ulven ligger på lur. En vakker vårdag lurer imidlertid Peter seg ut sammen med vennene sine; en fugl, en katt og en vimsete and.
Dagen forvandler seg til et spennende eventyr når ulven plutselig dukker opp.

Det spennende eventyret om Peter og Ulven fortelles gjennom levende musikk fremført av Det Norske Blåseensemble og en halvtimes lang animasjonsfilm. Den russiske komponisten, dirigenten og pianisten Sergei Prokofiev har skrevet musikken til det russiske eventyret "Peter og ulven". Musikken er iørefallende og vakker og de enkelte instrumentene blir grundig presentert av musikerne sammen med dirigenten Halldis Rønning.

Forberedelse:

Alle skolene får tilsendt DVD i forkant og bør forberede eleven ut fra forslaget til for- og etterarbeid som ligger i lenke til høyre på denne siden.

Kompetansemål: Denne forestillingen kan forankres i Norsk og Musikk. Se kompetansemål i lenken til høyre på siden.Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Østfold kulturutvikling
  • Kunstnere/grupper: Det Norske Blåseensemble. Dirigent: Halldis Rønning
  • Produsent: Østfold kulturutvikling v/Nina DahlDet Norske Blåseensemble v/Heidi RaudeDeler av formidlingsopplegget er utviklet av Kultur i Troms.
  • I samarbeid med: Det Norske Blåseensemble
  • Idé/opplegg: Det Norske Blåseensemble i samarbeid med Østfold Kulturutvikling.Peter og ulven-filmen er regissert av britiske Suzie Templeton og Storm Studio er medprodusent.

Om kunstner / utøver / gruppe

Det Norske Blåseensemble er et unikt orkester satt sammen av 24 av landets fremste profesjonelle blåsemusikere. Ensemblets høye kvalitet og kreativitet tiltrekker noen av verdens fineste gjestedirigenter og solister. Ensemblet er basert i Halden, og med en historie tilbake til 1734, er det andets eldste orkester i kontinuerlig drift.

Filmen om Peter og Ulven vant Oscar for beste animerte kortfilm i 2007.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Fra filmen "Peter og Ulven"
Foto: BreakThru Films

Video/Lyd

Kunstarter i samspill
Trinn: 5 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Om spilleplan og tidspkt: Ole Jacob Evensen 97 75 54 80Om innhold: Nina C. Dahl 97541468
Kontaktperson utøver
Grethe Vatvedt tlf: 900 21 060
Programlengde
40
Arena / rom
Blå Grotte i Fredrikstad
Merknad
Filmkonserten foregår i Blå Grotte. Se turnéplan for tidspkt og evt bussing for din skole.
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Østfold kulturutvikling
Produsent:
Østfold kulturutvikling v/Nina DahlDet Norske Blåseensemble v/Heidi RaudeDeler av formidlingsopplegget er utviklet av Kultur i Troms.