Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
En reise med Gulliver
Produksjonsliste
Program

En reise med Gulliver

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Mange av dere kjenner sikkert historien om Gullivers reiser, men dere kjenner nok ikke til de to eventyrlystne musikerne Bjarte og Peter!

Det de fleste ikke vet er at Bjarte og Peter faktisk var med på noen av reisene til den kjente romanfiguren Lemuel Gulliver! De to fiolinistene krydrer fortellingen fra reisene med ukjent innsideinformasjon, og vi får oppleve både dramatikk, kjærlighet og sorg. Vakkert og virtuost, med glimt i øyet, innbundet med tidsriktig musikk, gjenforteller de sin versjon av historien om Gullivers reiser.

Visste du at mye av musikken Bjarte og Peter spiller kalles barokkmusikk og at en av komponistene i denne musikkepoken het Georg Philipp Telemann. Teleman hadde nok også lest historien om Gullivers reiser, og ble så inspiret av historien at han komponerte musikk og kalte den for Gulliversuite . Hør Gulliversuiten her

I tillegg til å vite noe vi andre ikke vet, spiller Bjarte og Peter nesten 300 år gammel musikk på tarmstrenger? Høres det ut som et umulig prosjekt? Kommer du på konserten får du høre selv!

Musikkforestillingen ”En reise med Gulliver” er basert på de kjente fortellingene om Gullivers reiser av Jonathan Swift fra 1726.

Til læreren om forberedelse til konserten:

  • La alle elevene se videoteaseren i denne informasjonen før forestillingen
  • Skriv ut og heng opp plakaten i lenken til høyre på denne siden
  • Det er også en fordel om elevene kjenner til handlingen i korte trekk. Her kan du lese sammendraget og finne tips til bøker om Gullivers reiser: Kort sammendrag og forslag til litteratur

Denne konserten kan forankres i: Musikk, Norsk. Se lenken til kompetansemål til høyre på denne siden.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Østfold kulturutvikling
  • Kunstnere/grupper: Bjarte Eike og Peter Spissky
  • Produsent: Produsent: Nina C. Dahl og Gunn Edith NilsenProduksjonen er støttet av Østfold kulturutvikling og Vestfold  fylkeskommune 
  • I samarbeid med: Barokksolistene
  • Idé/opplegg: Bjarte Eike, Peter Spissky, Aslak Moe i samarbeid med Nina C. Dahl og Gunn Edith Nilsen 

Om kunstner / utøver / gruppe

Bjarte Eike er en ledende musiker innen tidligmusikk og holder konserter i hele Europa. Han er spillende, kunstnerisk leder for Barokksolistene, et tidligmusikkensemble som er svært anerkjent for å åpne for musikalsk forståelse til et bredt publikum med en ny moderne og tilnærming. Eike er en av grunnleggerne av den internasjonalt anerkjente ensemblet Baroque Fever. Han underviser også i barokkfiolin, og er bla gjestelærer ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Peter Spissky spiller blant annet i The Baroque Fever og Barokksolistene, ensembler som begge turnerer i Europa. Han er konsertmester i Concerto Copenhagen, et orkester anerkjent som en av de ledende tidligmusikkensembler i Europa. Han underviser i barokkfiolin ved Musikkhøgskolen i Malmö, ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, og gir mesterklasser i hele Skandinavia.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Gullivers reiser
Foto: Free photo
Bjarte Eike
Foto: Per Buhre
Peter Spissky
Foto: Per Buhre

Video/Lyd

Musikk / Klassisk musikk
Trinn: 1 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Turnéplan og tidspunkt: Jose Leguina: 92240493 - Om program: Nina Dahl: nindah1@ostfoldfk.no - tlf: 97541468
Kontaktperson utøver
Bjarte Eike: tlf: 0045 20 60 72 68
Programlengde
40
Maks publikumsantall
150
Arena / rom
Gymsal
Oppriggingstid
45 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad
Oppsett i gymsalen: Musikerne spiller på flatt gulv ved langvegg. Elevene sitter i bue foran på matter, benker og stoler. 
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Østfold kulturutvikling
Produsent:
Produsent: Nina C. Dahl og Gunn Edith NilsenProduksjonen er støttet av Østfold kulturutvikling og Vestfold  fylkeskommune