Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
LABYRINTER - André Bjerkes dikt møter Karoline Krü...
Produksjonsliste
Program

LABYRINTER - André Bjerkes dikt møter Karoline Krügers musikk

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

LABYRINTER! digi

En digital forestilling basert på André Bjerkes dikt med musikk av Karoline Krüger
Karoline er med oss fra Bergen, og gleder seg til å møte nettopp din skole. 

Forestillingen «Labyrinter! » har med stor suksess vært spilt for Den Kulturelle Skolesekken og på festivaler landet over, og planen var at forestillingen skulle til barneskolene på Færder våren 2020. Siden musikerne ikke kan komme ut til dere som planlagt, har Karoline Krüger & co laget en digital forestilling for dere. «Konferansier» Karoline Krüger vil«live» lede klassen underveis og ta dere gjennom forestillingen.


Praktisk informasjon til klassens lærer: 

 • Forestillingen varer i ca 40 minutter. Det vil altså være en blanding av en innspilt konsert, Karolines samtale direkte med deres skole og en live chat der klassen kan gi Karoline deres umiddelbare tilbakemeldinger. 
 • Link til live streaming/chat sendes til kulturkontakten på skolen i forkant av konserten. 
 • Forestillingen starter presis, og det er viktig at klassen er klar.
 • Klassen/læreren skriver seg inn i chat´en når de kobler seg på, slik at Karoline ser at dere er klare.
 • Vi anbefaler at forestillingen sees av barna i fellesskap, via større skjerm/lerret og at lyden sendes over gode høyttalere. Hvis dette ikke er mulig, kan man selvsagt se den på enkeltskjermer. Da bør det benyttes hodetelefoner, siden streaming/avspilling kan variere noe i nedlastningshastighet på den enkelte maskin.
 • Forestillingen er interaktiv. Underveis har Karoline spørsmål til elevene, som vi gjerne ønsker svar på i chaten. Læreren sitter klar på chat´en og mottar og skriver inn innspill fra elevene.
 • Hvis noen elever ser forestillingen på egen PC: bruk chaten hvis de ønsker. Men bare når Karoline ber om respons:)
 • Alle elever bør ha tegnesaker og papir tilgjengelig før forestillingen starter. Karoline kommer til å gi barna noen enkle oppgaver underveis.
 • Streamen vil være åpen for påkobling fra 10 minutter før forestillingsstart. Ved tekniske problemer, kontakt Audun Sivertsen, 91382947. audun.sivertsen@vtfk.no


Vedlagt følger et pedagogisk opplegg som klassene kan benytte i undervisningen i forkant/etterkant av forestillingen. Dette er imidlertid ikke noen forutsetning for å ha glede av forestillingen!


Om konserten: 
De aller fleste har i løpet av sin barndom støtt på lyrikeren André Bjerkes barnedikt: Fortellinger om furuklatrende bestemødre, pyramidebyggerne, fru Nitters datter og andre tungebrekkende historier. Vittige og ville leker med alfabetet som byggeklosser, bokstavelig talt. I de samme samlingene finnes også dikt med alvorligere klang; om fuglen Pampistiko Pampibanon, som sørger fordi den ikke finnes, og om fløytisten som blåser så hardt i sin fløyte at tonen nekter å komme ut.

I Karoline Krügers teaterkonsert blir publikum både tilhørere og deltagere, gjennom tekst, rytme og sang, der hun blant annet fabulerer rundt spørsmål som: Blir verden til når vi ser på den?

Høsten 2018 kom albumet Labyrinter, og sangene dere får høre i denne konserten. Plata ble i 2019 nominert til Spellemannsprisen i kategorien Årets beste barneplate.  

Lærerveiledning

Forslag til forarbeid og etterarbeid er vedlagt
Last ned:

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
 • Idé/opplegg: Idé og opplegg utarbeidet av musikerne. Produsert av produsent i Hordaland fylkeskommune, Wenche Gausdal, og produsent i Rikskonsertene, Torstein Ellingsen.

  Ny digital versjon er utarbeidet i samarbeid med Karoline Krüger, pedagog Anne Ørvig og Vestfold og Telemark fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

 • Karoline Krüger (Vokal og trekkspill)
 • Snorre Bjerck (Perkusjon)
 • Sjur Hjeltnes (Piano)
 • Eline Sundal (Cello)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Labyrinter_1A_mellomoppløselig.jpg
Foto: Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
Musikk / Viser
Trinn: 1 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Spørsmål om turneen/skolenes konserttidspunkt: Vigdis Martin, 99326698
​​​​​​​Spørsmål om produksjonen: Musikkprodusent Linda Gjersøe Helseth, 91345733 
Programlengde
40
Arena / rom
Klassen trenger et rom med stor skjerm/lerret og gode høyttalere
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Vestfold fylkeskommune
Medvirkende
 • Karoline Krüger (Vokal og trekkspill)
 • Snorre Bjerck (Perkusjon)
 • Sjur Hjeltnes (Piano)
 • Eline Sundal (Cello)