Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Per Formans Delight
Produksjonsliste
Program

Per Formans Delight

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

En særegen og bemerkelsesverdig konsertforestilling med den danske slagverkeren Thomas Sandberg. PerFormans Delight er en reise i musikk og lyd hvor Thomas Sandberg lager musikk av alt og med alt. Han tar hele rommet i bruk, utforsker lydene og bringer dem inn i sitt musikalske univers. Slagverksinstrumenter, kropp og stemme blandes med saker og ting vi vanligvis ikke betrakter som instrumenter. Slagverkerens medspillere er mikrofoner og elektronikk, samt elevene som fungerer som lydgivere. Lyder som lages under konserten tas opp og inngår straks i musikken. Bodypercussion, absurd musikalsk komikk og kroppslig performance vil også være ingredienser i denne spennende konsertforestillingen.
Thomas Sandbergs nettside: www.thomassandberg.dk

Denne konserten kan forankres i: Musikk. Se lenken til kompetansemål til høyre på denne siden

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Thomas Sandberg
  • Produsent: Spørsmål om kunstnerisk innhold?
    Kontakt Ragnhild Tveitan, tlf: 32 80 85 27 / 94 48 37 41

  • I samarbeid med: Rikskonsertene
  • Idé/opplegg: Thomas Sandberg i samarbeid med Kultur i Troms.

Om kunstner / utøver / gruppe

Slagverkeren Thomas Sandberg har spilt ved de fleste danske festivaler og medvirket i utallige radio- og tv-produksjoner. Han har turnert i USA, Storbritania, Frankrike, Tyskland, Sveits, Italia, Sverige, Norge, Finland og Malaysia, har gitt ut flere solo-album og medvirker på flere CD-inspillinger i mange sjangere.

Pressen har bla. skrevet: "Slagverkeren Thomas Sandberg har utviklet et spilleteknisk nivå og et kunstnerisk overblikk, som setter han i stand til å lage rytmeserier, koordinasjonsspill med hender og føtter og timing av enkeltdetaljer, som kun de færreste kan utføre"

Anders Beyer, information " Musikken pipler som noe av det naturligste ut av Sandberg med en sikkerhet og en professionel kompromisløshet, som er imponerende".

Jakob Wivel, JyllandsPosten " Satt ned på en stol mellom to mikrofoner udvidet percusjonisten våre rammer for forståelse av, hva som er musik, hva som er slagverk, og hva som bare er elementært morsomt...".

Thomas Michelsen, Politiken " Thomas Sandberg er simpelthen en sann poet. Sandberg har jo for lengst plasert seg som en slagverker av de usedvanlige, men hva mere er, så viser han seg også som komponist - af slagverksmusikk - som i ualminnelig høy grad har sans for sine instrumenters poetiske kvaliteter ".

Thomas Sandberg har fått flere priser: Musikanmelderringens Kunstnerpris (1998), Dansk Komponistforenings Musikerpris (2003), Danmarks Radios P2-pris (2003), TeaterET's Musikdramatiske Pris (2005), Danmarks Teaterforeningers Pris for Bedste Børne- og Ungdomsforestilling (2000, 2003, 2005)


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Thomas Sandberg - Per Formans Delight 2
Foto: Lena Paaske
Thomas Sandberg - Per Formans Delight 1
Foto: Lena Paaske

Video/Lyd

Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Spørsmål om kunstnerisk innhold?Kontakt Ragnhild Vreim Tveitan tlf: 94 48 37 41
Spørsmål om tidspunkt/gjennomføring?Kontakt Thomas Andre Frisø, tlf: 32 80 86 86 
Kontaktperson utøver
Thomas Sandberg, mob: +45 26122548
Programlengde
40 min
Maks publikumsantall
220
Arena / rom
Gymsal
Bærehjelp
3 elever
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
15 min.
Strøm
2 x 16 amp + skjøteledning
Merknad om publikumsplassering
Elevene bør sitte på matter og benker foran utøver.
Merknad
Sandberg trenger 1 stol og 2 bord. Hver klasse kan ta med en ting som Thomas kan spille på.
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Buskerud fylkeskommune
Produsent:
Spørsmål om kunstnerisk innhold?
Kontakt Ragnhild Tveitan, tlf: 32 80 85 27 / 94 48 37 41

Medvirkende
  • Thomas Sandberg (Trommeslager)