Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00
Kontaktperson:
Ugress
Produksjonsliste
Program

Ugress

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Ugress er et funky, filmatisk, og spennende pop-eletronika-prosjekt fra den gærne vitenskapsmannen og lyd-etterforskeren Gisle Martens Meyer. Ugress er kanskje allerede kjent for de minste, med musikk og sanger til Kometkameratene, NRKs science fiction-satsning for barn.

På scenen er Ugress en severdighet: Armert med fantastiske elektroniske instrumenter presenteres et slående visuelt show, med masse lys, animasjon og film. Det bobler og syder av groovy beats, eksotiske lyder og instrumenter, såvidt holdt under kontroll av en hyperaktiv og entusiastisk, sprø professor.

Ugress slo igjennom i 2002 med sin melodiøse og instrumentale dansemusikk, frontet av hit’ene Spider-Man Theme og Loungemeister. Siden har musikken vært hyppig brukt i film, tv og dataspill, og prosjektet har spredt seg gjennom flere album og internasjonale turneer, videre til kino-salen, filharmoniske orkestre, barne-TV, ekstremsport-dokumentarer, ny musikk til gamle stumfilmer, improvisasjonsteater, og lyddesign til Høstutstillingen.ELEVOPPGAVER

Spontanskriving
Gjennom øvelser med spontanskriving vil elevene måtte forholde seg aktivt til et emne eller til en opplevelse, og spontanskriving kan senke elevenes terskel til og frykt for å produsere egne tekster. Gjennom konserten med Ugress og spontanskriving danner elevene seg sine egne mentale bilder av konsertopplevelsen.

Fag: norsk eller engelsk
Emne: skriftlige tekster
Målgruppe: 5. - 7. årstrinn
Tidsramme: ca. 1 time
Ressurser: penn, papir, konsertinformasjon

Fremgangsmåte: Ta utgangspunkt i konserten med Ugress og gi elevene et element til inspirasjon som de skal jobbe med. Det kan være et lytteeksempel, en tekst, tema, tittel eller et sitat. Om dere ønsker det, kan de jobbe ut fra forskjellige elementer. Elevene skriver hver for seg ut fra inspirasjonselementet i ca. 10 minutter. Læreren tar tiden og motiverer elevene til å skrive uten stans. Det er ingen regler for innhold, men det er ikke lov til å heve pennen fra papiret eller stoppe skrivingen på disse 10 minuttene.
Elevene leser tekstene sine høyt i grupper på fire. Noen av tekstene leses høyt i plenum. Man kan gjennomføre den samme øvelsen flere ganger ut fra samme inspirasjon, men med føringer på tekstens form eller sjanger f.eks. en gang som eventyr, så som dikt eller som en faglig tekst.
Opplegget kan også gjennomføres på engelsk.

MÅL FRA LK06
Eleven skal kunne beherske et tilstrekkelig ordforråd til å uttrykke kunnskap, erfaring, opplevelser, følelser og egne meninger (norsk 4. årstrinn). Eleven skal kunne gi uttrykk for egne reaksjoner på film, bilder og musikk (engelsk 7. årstrinn).

HVORFOR

 • Elevene åpner ved spontanskriving for andre skriveopplevelser enn vanlig, fordi de ikke har tid til å være kritiske eller sensurerende underveis i skriveprosessen.
 • Elevene vil gjennom øvelsen«skrive seg inn i» konserten. De lager seg en egen historie og skaper en forståelse. Dette kan øke opplevelsen av den reelle konserten.

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Rikskonsertene
 • Produsent:
  Mats Persson
  mp@rikskonsertene.no
 • I samarbeid med: Rikskonsertene

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

 • Jens Lassen
 • Gisle Martens Meyer

Multimedia og vedlegg

Bilder

Ugress -1
Foto: Eivind Senneset
Ugress - 3
Foto: Eivind Senneset
Ugress - 2
Foto: Eivind Senneset
Musikk / Annet
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Programlengde
35
Maks publikumsantall
160
Arena / rom
gymsal e.l.
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
20 min.
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
Medvirkende
 • Jens Lassen
 • Gisle Martens Meyer