Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Ravi leker med toner og ord
Produksjonsliste
Program

Ravi leker med toner og ord

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Dette er ikke en forestilling som trenger forkunnskap om Ravi eller hans musikk. Ingen forberedelser trengs for å bli revet med. Ravi går «rett i strupen» på elevene med sine lyder, sine ord og en god dose musikalsk humor.

Tidlig i forestillingen er temaet språkets arbitrære verdi. Det er ingen selvfølge at dyret med jur og rauting heter «Ku». Hvorfor heter skolen din Sulitjelma eller Lebesby? Hvorfor heter den ikke Sjokolade eller Potetgull?

Ravi snakker om å spille instrument. Om å være god. Og om å være dårlig. Ravi er dårlig på trommer. Så han lager trommer med munnen, og han henter frem en elev til å hjelpe seg med "munn-rytmer". 
Vi snakker om hva hiphop er, at det både kan være dans og sang og grafitti og andre ting. Elevene og Ravi lager en hiphopsang sammen, som handler om alle på skolen. 

Forestillingen passer utmerket for alle trinn, og tilpasses alderen på mottakerne. Felles for alle alderstrinnene er at Ravi lærer dem "hvordan man er på konsert". Hvordan du gir respons etter en låt. Hvordan du "blir med i løpet av låta". Synger med. Og hva gjør man egentlig når artisten på scenen sier takk for seg ... ? Er virkelig konserten ferdig da, eller ... ?

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Utøver i samarbeid med Rikskonsertene

Om kunstner / utøver / gruppe

Ivar kaller seg Ravi og kommer fra Tønsberg. Han har vært med i flere kjente band som Jaga Jazzist, Briskeby og Jessica Fletchers, men gitt ut de fleste platene som Ravi.
Han har også laget sitt eget skriftspråk, ravisk, hvor man skriver akkurat sånn ting uttales, og alle stumme bokstaver og dobbelkonsonanter fjernes. Han har til og med fått en språkpris for sitt hjemmelagde språk!


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Ravi
Foto: Vegard Breie

Video/Lyd

Musikk
Trinn: 8 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Kultur i Troms v/Hanne Mikalsen
hanne.mikalsen@tffk.no 
Tlf: 77788664 / 97544807
Kontaktperson utøver
Programlengde
45 minutter
Maks publikumsantall
200
Arena / rom
Gymsal/aula
Bærehjelp
Fire elever, før og etter konserten
Oppriggingstid
45 min.
Nedriggingstid
20 min.
Arrangører
Arrangert av:
Troms fylkeskommune
Produsent:
Utøver i samarbeid med Rikskonsertene
Medvirkende
  • Ivar Christian Johansen (Vokal/keyboard)