Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Klangbilde
Produksjonsliste
Program

Klangbilde

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hva er musikk? Hva er ikke musikk?
Går det an å spille til et bilde dere har laget?
Denne gangen skal dere få bestemme dette selv.

I Klangbilde vil dere møte musikerne Terje Isungset og Karl Seglem. Og duoen trenger hjelp fra dere elever til å finne svaret på spørsmålene over.

Under konserten vil Terje og Karl la seg inspirere av innspill fra publikum og ta dere med på en lydvandring. Evnen til å både se og lytte, og det å skape stemning blir musikernes store utfordring.

Dermed blir hver konsert unik for både elever og musikere. For alt kan skje når to improvisasjonsmusikere med interesse for stillhet, støy og alle slags lyder lar seg inspirere av barn.

Velkommen til konsert!

Lærerveiledning

Forberedelser til konserten:

DISKUSJON
Duoen ISGLEM vil utfordre elevene med spørsmålene:
- Hva er musikk?
- Hva er ikke musikk?

La gjerne diskusjonen gå i hver klasse i forkant av konserten.

LAG BILDER TIL KONSERTEN
Etter diskusjonene i klasserommet oppfordrer vi hver klasse til å lage et bidrag til bakveggen - scenografi - til konserten, på følgende måte:

• Lag store plakater, maleri eller bilder på minimum 2 X 1 meter. Bli enige om en idé eller et tema dere vil lage et felles bilde av – ett bilde som handler om hva som er musikk og ett som handler om hva som ikke er musikk.

• Plakatene skal henges opp på veggen bak der musikerne skal spille. Det kan elevarrangører eller kulturkontakt hjelpe til med å få opp i forkant av konserten.

Dette blir en flott scenografisk bakvegg som musikerne vil la seg inspirere av, og ta publikum med på en lydvandring i bildene elevene har laget.

NB! For at alle skal kunne se hva bildene/plakatene viser, er det viktig at elementene i bildet ikke blir for små.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene

Om kunstner / utøver / gruppe

Når Karl Seglem og Terje Isungset spiller sammen, kaller de seg ISGLEM. Duoen er en av de fremste eksponentene for fri improvisert musikk i Norge. De har spilt sammen siden 1987 og har fått positive kritikker for den særegne musikken og det personlige og frie musikalske uttrykket sitt.

www.karlseglem.no
www.icemusic.no


Medvirkende

  • Terje Isungset
  • Karl Seglem

Multimedia og vedlegg

Bilder

Klangbilde
Foto: Ketil Jacobsen
Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Programlengde
40
Maks publikumsantall
160
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad om publikumsplassering
Elevene sitter i vifteform og plasseres slik at alle blir inkludert – og kan se musikerne. Bruk gjerne gymbenker i tillegg til stoler, men ikke matter.
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Medvirkende
  • Terje Isungset
  • Karl Seglem