Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Blues for barna
Produksjonsliste
Program

Blues for barna

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Har du en dårlig dag, spill en blues, så blir det kanskje bedre?

- Dette er en sang om sånne dager da du aldri skulle ha stått opp. Da allting går på tverke og de andre bare gliser rått….

Slik begynner Lillebjørn Nilsens sang ”Blues når du var 15”. Bluessanger er ofte små historier om helt hverdagslige ting. Blue betyr blå, og når man sier at man er blue på engelsk, betyr det at man er trist. Hvis du har en dårlig dag og vil at den skal bli bedre, kan du spille en blues, er det noen som sier. Men blues er ikke bare trist, sangene kan være både triste, glade, sinte, tullete, eller noe midt i mellom.

På konserten skal dere være med å synge en norsk blues som heter ”Haba Haba!”, og hjelpe musikerne med å lage en bluessang. Hvis dere har lyst til å se ut som skikkelige bluesfans, kan dere ta på dere en gammel hatt eller sixpence og solbriller.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Produsent: Torstein Ellingsen, Rikskonsertene
  • Idé/opplegg: Musikerne i samarbeid med Torstein Ellingsen, Rikskonsertene

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

  • Henrik Maarud (Gitar, vokal)
  • Erik Harstad (gitar, vokal)

Elevorientering

BRUK KONSERTEN I NORSK- ELLER ENGELSKUNDERVISNINGEN

Mål LK06
Eleven skal kunne beherske et tilstrekkelig ordforråd til å uttrykke kunnskap, erfaring, opplevelser, følelser og egne meninger (norsk 4. årstrinn). Eleven skal kunne gi uttrykk for egne reaksjoner på film, bilder og musikk (engelsk 7. årstrinn).

Fag: Norsk eller engelsk
Tidsramme: ca. 1 time

Fremgangsmåte for etterarbeid:
Elevene skriver hver for seg og ut fra egen inspirasjon og assosiasjon i 10 minutter rundt tema for konserten: Blues. Det er ingen regler for innhold, men det er ikke lov til å heve pennen fra papiret eller stoppe skrivingen på disse 10 minuttene. Prosessen er like viktig som produktet. Elevene leser tekstene sine høyt i grupper på fire. Noen av tekstene leses høyt i plenum.

Man kan gjennomføre den samme øvelsen flere ganger ut fra samme inspirasjon og assosiasjon, men med føringer på tekstens form eller sjanger f.eks. en gang som eventyr (Det var en gang en blues…), så som selvbiografi (Meg og min blues…), så som dikt (Blues, hus, lus…) eller som en faglig tekst innen musikk/samfunnsfag (History of the blues…).

For de eldste elevene kan opplegget også gjennomføres på engelsk.

Multimedia og vedlegg

Bilder

BLUES FOR BARNA (ill: Espen Liland)
Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Programlengde
40 min
Maks publikumsantall
160
Bærehjelp
Vi ber om at tre elever møter musikerne og hjelper til med å bære utstyr 45 minutter før.
Oppriggingstid
45 min.
Nedriggingstid
30 min.
Strøm
2 x 16 A
Merknad
• Skolen må sørge for tilrettelegging av konsertlokalet. Vær vennlig å se til at det er normal romtemperatur, og at stoler er stilt opp før musikerne ankommer.

PUBLIKUMSPLASSERING:
• Musikerne benytter vanlig plassering, midt på den ene langveggen i konsertlokalet.

• Musikerne ønsker at publikum sitter på stoler og benker i en bred halvsirkel rett foran dem.

• God aldersspredning på publikum, store elever sammen med små, er en fordel. For eksempel A-klassene først, så B-klassene.

• Det er ønskelig at lærerne sitter sammen med elevene sine under konserten.

KULTURKONTAKTEN:
• Kulturkontakten tar imot de tre musikerne og er vertskap under hele oppholdet. Kaffe og vann til musikerne er alltid populært!

KONFERANSIERER:
• Når publikum er på plass er det hyggelig om en elev tar mikrofonen, ønsker velkommen til konsert, og sier hva de tre musikerne heter (Erik, Eirik og Henrik).Spørsmål?
Kontakt Eirik Bergene, tlf. 411 75 090 eller Erik Harstad, tlf. 954 12 400
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
Torstein Ellingsen, Rikskonsertene
Medvirkende
  • Henrik Maarud (Gitar, vokal)
  • Erik Harstad (gitar, vokal)