Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Chili Vanilla
Produksjonsliste
Program

Chili Vanilla

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Når man skal sette sammen et band, for eksempel en trio, er det vanligste at man har en som synger, en som spiller trommer og en som spiller gitar - altså rytme, melodi og sang. Eller om man velger instrumental-trio, går man gjerne for bass, gitar og trommer.

Chili Vanilla har valgt en helt original besetning, med trommer, tuba og sang. Det gjør at musikken deres også blir origianl, og ikke høres ut som noe annet. Synne synger vakrere enn noen andre, Siv er en av de beste unge trommeslgerne i Norge akuratt nå, og Steffen har den mest groovy rytme-tuban som finnes.

Chili Vanilla er noe helt for seg selv. Heldigvis.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Kunstnere/grupper: Chili Vanilla
  • Produsent: Torstein Ellingsen
  • Idé/opplegg: Bandet sammen med produsent Torstein Ellingsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Om

Chili er sterkt. Vanilje er søt. Chili Vanilla er en sånn kontrast, søtt og hot, hardt og mykt, raskt og rolig. De er ikke et jazzband. Ikke pop. Ikke korps. Ikke prog. Men låter litt som alt dette.

Hva var begynnelsen for de tre musikalske S'ene i Chili Vanilla?

Steffen 
- Jeg startet i korps, med baryton syv år gammel. Men jeg fikk ikke lov til å spille trommer, for mamma ville ikke jeg skulle bære stortromme i 17.mai-toget. Derfor gikk jeg over til tuba etter fem år.

Synne
- Jeg begynte å synge i kristent kor, 8 år gammel, og syntes det var kjempegøy. I 7.klasse skjønte jeg at det var sang jeg ville drive med, og begynte å skrive egne tekster. Første sangtekst het ”Two different worlds”, og den fremførte jeg alene på UKM i Bø, da jeg var 15 år.

Siv
- Jeg begynte med piano da jeg var 6 år. Da jeg begynte i korps ville jeg spille tromme, men fikk spille bekken i første 17. mai-tog. Jeg spilte i band fra da jeg var 13 år. Også har jeg spilt pauker (store trommer) med klassiske orkestre.

http://www.chilivanilla.no/home.php


Medvirkende

  • Chili Vanilla
  • Synne Sanden (vokal)
  • Steffen Granly (tuba)
  • Siv Øyunn Kjenstad (trommer)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Chili Vanilla
Foto: Andreas Ulvo

Video/Lyd

Musikk
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Torstein Ellingsen 91713877
Programlengde
40
Maks publikumsantall
200
Arena / rom
Gymsal elelr tilsvarende
Bærehjelp
Fire elever
Oppriggingstid
50 min.
Nedriggingstid
30 min.
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
Torstein Ellingsen
Medvirkende
  • Synne Sanden (vokal)
  • Steffen Granly (tuba)
  • Siv Øyunn Kjenstad (trommer)