Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00
The only way to travel V13
Produksjonsliste
Program

The only way to travel V13

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hva er improvisasjon? Hvordan kommuniserer jazzmusikere når de improviserer?

Petter Wettre tar publikum med inn i den moderne jazzens verden. Både gjennom det han sier, men ikke minst ved at hans trio gir musikken en sjanse til å bli lyttet til. Publikum får høre om noen av Petters jazzhelter, bl.a. saxofonisten John Coltrane, og blir utfordret til å følge med på det energiske samspillet i en jazztrio. Lydbildet er instrumentalt og akustisk. Dermed får den naturlige dynamikken, og akustikken i konsertsalen, mye å si for hvordan det låter.

En konsert med improviserende musikere er alltid unik. Det som blir spilt har aldri vært spilt akkurat slik før, og blir neppe spilt slik igjen.

Konserten er et intenst møte med en saxofonist som deler sin historie, fra starten i skolekorpset, via studier i USA, frem til kjent jazzmusiker med spilleoppdrag i inn- og utland og vinner av to Spellemannpriser. Dette er samtidig en historie om at det mulig å gå sin egen vei i livet, og om det å forfølge sin egen kreativitet, fremfor å la seg forme av kreftene som preger det meste av musikken i dag. For Petter var dette “The Only Way To Travel”.

Med seg har Petter to av Danmarks ledende jazzmusikere. På denne konserten inviterer ikke musikerne til deltakelse i form av klapping, bevegelse, eller sang på kjente refrenger. Denne gang er det lytting, observasjon og opplevelse som står i fokus. En forutsetning er at publikum stiller seg åpen for en ny og kanskje utfordrende musikkopplevelse.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Produsent: Roger Johanson

Multimedia og vedlegg

Bilder

The only way to travel
Foto: Rkskonsertene
The only way to travel
Foto: Rikskonsertene
The only way to travel
Foto: Rikskonsertene
The only way to travel
Foto: Rikskonsertene
Musikk
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Programlengde
ca 35 min
Maks publikumsantall
220
Merknad
Se konsertinformasjon!  
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
Roger Johanson