Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00
RAYA & THE GYPSY LEGACY
Produksjonsliste
Program

RAYA & THE GYPSY LEGACY

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

ET MUSIKALSK MØTE MED ROMKULTUREN

Bli med på et uttrykksfullt og musikalsk møte med romkulturen i Norge. I dag finnes det over 20 millioner sigøynere i verden, og ca. 500 sigøynere med norsk statsborgerskap bor i Norge.

En av Norges viktigste formidlere av romkulturen er Raya Bielenberg. I 1967 flyttet hun til Norge fra Moskva, og har siden den gang hatt en stor internasjonal karriere. Med seg i ensemblet har hun sin datter Natasha og barnebarna Aleco og Nikak.

Konserten er et sterkt møte med tre generasjoners kulturarv og identitet, forrykende følelser, musikalsk briljans og spilleglede. Det handler om det å bli forstått og akseptert som menneske, og om hvordan kunsten har gitt fellesskapsfølelse og styrke blant et hardt prøvet folkeslag. Som Raya selv sier det i en av sine sanger: «Du er hvit og jeg er svart i håret, men begge har vi samme røde blod. Begge trenger kjærlighet og varme. Og mennesker er vi begge to».

 

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Rikskonsertene
 • Produsent: Ingrid Kindem, Rikskonsertene 2011

  Spørsmål om programmet:
  Kontakt produsent Ingrid Kindem, Rikskonsertene, tlf 22 02 59 57

  Spørsmål om tidspunkt for gjennomføring: Kontakt  turnékonsulent Elisabeth Aalmo, tlf 22 05 53 46/ 932 66 554
   
 • I samarbeid med: Rikskonsertene
 • Idé/opplegg: Musikerne i samarbeid med Ingrid Kindem og Guro von Germeten.

Om kunstner / utøver / gruppe

Raya Bielenberg, sang. Raya var engasjert i Teater Romen mens det var på turne i Sovjetunionen på slutten av 50-tallet. Hun flyttet til Moskva og ble etterhvert en av hovedskuespillerene på teateret. I 1967 flyttet hun til Norge, og det var begynnelsen på hennes internasjonale karriere. Hun har spilt inn mange album og turnert med stor suksess i Europa, Amerika og Asia. Med sin posisjon som en av de innflytelsesrike roma-artister har Raya engasjert seg i menneskerettigheter og romarettigheter. For sitt arbeid har hun blitt valgt inn i parlamentet i International Romani Union.

Natasha Bielenberg, sang og dans. Natasha er Raya’s datter. Hun debuterte som 7 åring på Teater Romen i Moskva. Natasha har danset i over 40 år og har utarbeidet sin egen stil med blanding av maskulin og feminin dans. Natasha var også Madonnas koreograf på Sigøynerdelen av Madonnas siste show Sticky & Sweet Tour.

Nikak Bielenberg, sang og gitar. Nikak er født i Oslo og begynte å spille gitar som 13 åring. Siden 1985 har han spilt med en rekke kjente musikere fra hele verden i stiler som Gypsy Jazz og marokansk Gnawa. Han har vært på turneer med sin bestemor Raya, og på hennes album "Progija" spiller han både gitar og piano. Nikak har også produsert hennes album "Pashe lagori".

Aleco Bielenberg, sang og gitar. Aleco er også født i Oslo. Som 9 åring begynte han sin musikalske karriere som sanger på hans fars, Petro Ivanovich, album ”Romano Drom”. Etter å ha tilbrakt mange år i utlandet returnert Aleco i 1991 til Oslo og begynte å spille med Raya. Sammen har de oppnådd stor suksess på det hele europeiske kontinentet og utover så langt som til India og Pakistan.


Medvirkende

 • Raya Bielenberg (Sang)
 • Natasha Bielenberg (Sang og dans)
 • Aleco Bielenberg (Sang og gitar)
 • Nikak Peter Bielenberg (Sang og gitar)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Raya
Raya
Raya
Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Programlengde
Ca 40 min
Maks publikumsantall
160
Arena / rom
Skolen, gymsal eller lignende
Bærehjelp
6 sterke elever
Oppriggingstid
45 min.
Nedriggingstid
30 min.
Strøm
2 x 16 ampere
Merknad om publikumsplassering
Musikerne bruker langsiden i gymsalen. Elevene sitter på matter, benker og stoler i amfi.
Merknad
God aldersspredning er viktig for denne konserten. De skolene som har flere konserter anbefales å blande elever fra alle trinn. Lærerne sitter sammen med elevene.
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
Ingrid Kindem, Rikskonsertene 2011

Spørsmål om programmet:
Kontakt produsent Ingrid Kindem, Rikskonsertene, tlf 22 02 59 57

Spørsmål om tidspunkt for gjennomføring: Kontakt  turnékonsulent Elisabeth Aalmo, tlf 22 05 53 46/ 932 66 554
 
Medvirkende
 • Raya Bielenberg (Sang)
 • Natasha Bielenberg (Sang og dans)
 • Aleco Bielenberg (Sang og gitar)
 • Nikak Peter Bielenberg (Sang og gitar)