Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Sabrama
Produksjonsliste
Program

Sabrama

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Musikalsk møte mellom tre kulturer!

Samisk urkultur møter brasiliansk og marokkansk musikk. Når disse erfarne musikerne utfordrer hverandre, får vi oppleve spennende fortellinger, dans og musikk. Vi får høre tradisjonell musikk fra musikernes land med nasjonale instrumenter som berimbau og pandeiro fra Brasil, joik og givrie fra samisk kultur og sintir og sang fra Marokko. Disse musikerne lager også musikk sammen som kombinerer alle tradisjonene og instrumentene til et nytt og spennende univers av lyder og rytmer. Dette blir en spennende konsert hvor man får oppleve noe nytt man aldri har hørt eller sett før. Gled dere!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Idé/opplegg: Utøverne i samarbeid med Morten Brenne, produsent Rikskonsertene

Om kunstner / utøver / gruppe

Laara Stinnerbom - joik, dans, fortelling, fiolin, didjerido og givrie/trolltromme
Laara Stinnerbom er en samisk multimusiker og kunstner og kaller seg “kongelig hoffjoiker”. Hans musikk og sjanger spenner mellom alt som rører ved inspirasjon og klanger fra naturen. Han gir seg i kast med det mystiske og berører sine tilskuere med det urbane i dans og musikk.
Laara har spilt ved mange av de store konsertsteder og scener i Norge og utlandet, var først ute med musikk og kulturinnslag på Stortinget, fremførte joikekomposisjon ved utdelingen av Nordisk Råds kulturpris til Iver Jåks, opptrådte ved åpning av Sametinget for å nevne noe...!

Celio de Carvalho - vokal og div. slagverksinstrumenter
Perkusjonisten Celio de Carvalho har spilt med mange av sin generasjons mest anerkjente musikere i hjemlandet Brasil. Han har gjort Norge til sitt andre hjemland og har slik blitt en reisende musiker på to kontinenter. Her hjemme har han spilt med en stor andel av det etablerte folkemusikk- og jazzmiljøet og opparbeidet seg et sjeldent ry som rytmisk musiker.

Aissa Tobi - vokal, sintir, bandir, karkab, saks og tbal
Aissa Tobi er fra Marokko og lærte å spille tradisjonsmusikk av sin bestefar i barneårene. Musikken Aissa og bestefaren spilte kalles Gnawi som er en lokal variant av Gnawa. Gnawa er kjent som transemusikk og har blitt brukt i healingritualer i Nord-Afrika. Musikkformen har eksistert i svært lang tid og er et resultat av møtet mellom islamsk sufi, vest-afrikanske tradisjoner og Marokkos urbefolkning berberne.  Aissa bor i Oslo og har blandet sin tradisjonsmusikk med vestens musikk og fremstår i dag som en spennende sanger og musiker med mange prosjekter og eget band som heter Tassili.


Medvirkende

  • Laara Stinnerbom (joik, dans, fortelling, fiolin, didjerido, givrie)
  • Celio de Carvalho (vokal og div. slagverksinstrumenter)
  • Aissa Tobi (vokal, sintir, bandir, karkab, saks, tbal)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Celio de Carvalho (t.v.), Aissa Tobi og Laara Stinnerbom
Foto: Morten Brenne
Sabrama
Foto: Liv Dahlen

Vedlegg

Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Celio de Carvalho, mob: 918 78 090
Programlengde
Ca. 40 min.
Maks publikumsantall
150
Arena / rom
Gymsal eller annet egnet lokale
Maks antall fremføringer per dag
3
Bærehjelp
3-4 elever
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
20 min.
Strøm
10A
Merknad om publikumsplassering
Det er viktig at alle kan se og høre godt. Skolen bygger amfi av matter, benker og stoler. Prøv å unngå mange stolrader. Se vedlagt amfiskisse.
Merknad
  • Skolens kulturkontakt bør være tilstede under hele besøket.
  • På konserten ønsker utøverne at lærerne sitter sammen med elevene og deler konsertopplevelsen.
  • Unngå inn-/uttrafikk under konserten.
  • Det er fint om elevverter introduserer konserten og ønsker velkommen.
Utøverne ankommer skolen 30-45 min. før konsertstart. Det er viktig at de blir møtt av skolens kulturverter og får hjelp til å bære utstyr. Etter konserten trenger de hjelp til å bære ut.
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Medvirkende
  • Laara Stinnerbom (joik, dans, fortelling, fiolin, didjerido, givrie)
  • Celio de Carvalho (vokal og div. slagverksinstrumenter)
  • Aissa Tobi (vokal, sintir, bandir, karkab, saks, tbal)