Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00
Musikk på serbisk
Produksjonsliste
Program

Musikk på serbisk

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Har dere sett Pippi Langstrømpe på engelsk? Eller på kinesisk? Barn over hele verden ser på Pippi på TV. Og de ser det på sine språk.

Pippi Langstrømpe kommer egentlig fra Sverige, der heter hun Pippi Långstrump. I England heter hun Pippi Longstocking, på vietnamesisk heter hun Pippi Tat Dai og på serbisk Pipi Dugacka Èarapa. Og på samme måte som barn i Serbia sier Pipi Dugacka Èarapa når de snakker om Pippi Langstrømpe, så spiller de ”"Her kommer Pippi Langstrømpe"”-sangen litt annerledes i Serbia enn i Norge.

I denne konserten skal dere få høre hvordan Pippi høres ut på “serbisk”. Dere skal også få høre veldig gamle melodier som musikerne har lært fra sine foreldre, som har lært dem av sine foreldre, som har lært dem av sine foreldre... Musikerne har til og med laget egne melodier som de vil spille for dere. Det som er spennende, er at uansett om de spiller gamle, nye eller kjente melodier, så blir det på den serbiske måten.

Velkommen til konsert! 

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Rikskonsertene
 • Produsent: Morten Brenne, mb@rikskonsertene.no, tlf: 90758875
 • I samarbeid med: Rikskonsertene
 • Idé/opplegg: Utøverne i samarbeid med Rikskonsertene.

Om kunstner / utøver / gruppe

Ognjen Popovic er fra Pancevo i Serbia. Han har utdanning fra Musikkhøgskolen i München, og har vunnet priser i Serbia og Berlin. Som musiker og komponist er han allsidig. Han er ansatt som soloklarinettist i i Beograd Filharmoniske Orkester, og har sin ukentlige tjeneste i orkesteret. Han har også vært solist i de fleste europeiske land, pluss bl.a. Japan og Kina.

I tillegg leder han sine egne ensembler som ”Balkan Chamber Academy” og etno- fusionjazz ensemblet ”Ognjen i Prijatelji” (Ognjen og Venner), der han spiller både folkemusikk fra Balkan og forskjellige former for moderne populærmusikk.

Bojan Nikolic er født i Sverige, men flyttet 10 år gammel til Serbia der han fikk sin tidlige musikkutdanning. Etter studier i Pancevo i Serbia reiste han til Moskva i Russland for å studere. Etter å ha studert i Russland og spilt med mange orkestre der, flyttet han tilbake til Serbia hvor han begynte å spille med Ognjen. Dette samarbeidet har resultert i mange konserter og plater sammen med ”Ognjen i Prijatelji”.

AudunEllingsen har bachelor- og mastergrad i jazz fra Leeds College of Music i England. Han har spilt i mange land med en rekke band og artister, som Frøy Aagre, Hotclub de Norvege, Sphinx, KORK, Tomasz Stanko, Georg Reiss Kvartett, Bobo Stensson og Arch70. Han har også sitt eget band, Audun Automat, som spiller Auduns egne komposisjoner.


Medvirkende

 • Ognjen Popovic (Klarinett/saksofon)
 • Bojan Nikolic (Trekkspill)
 • Audun Ellingsen (Kontrabass)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Trioen
Ognjen Popovic
Foto: Rikskonsertene
Audun Ellingsen
Foto: Rikskonsertene
Bojan Nikolic
Foto: Rikskonsertene
Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Audun Ellingsen, tlf. 915 45 182
Programlengde
40 min
Maks publikumsantall
160
Arena / rom
Gymsal eller annet egnet lokale
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
5 min.
Merknad
 • Konsertlokalet må være klart til bruk når musikerne ankommer skolen. De trenger ca 15 minutter til opprigg (nedrigg ca 5 minutter).

 • Musikerne bruker den ene langveggen under konserten, og ønsker at elevene plasseres i en vifteform med matter først, deretter benker og så stoler bakerst.

 • Driftsansvarlig og involverte lærere må få en kopi av denne konsertinformasjonen.

 • Konserten vil vare ca 40 minutter.

 • Kulturkontakt bes være tilgjengelig under besøket, og husk: det er alltid hyggelig å bli møtt med en kopp kaffe når man kommer til et nytt sted.

Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
Morten Brenne, mb@rikskonsertene.no, tlf: 90758875
Medvirkende
 • Ognjen Popovic (Klarinett/saksofon)
 • Bojan Nikolic (Trekkspill)
 • Audun Ellingsen (Kontrabass)