Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
DE TRE TROMPETER
Produksjonsliste
Program

DE TRE TROMPETER

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

- virtuost og lekent trompetspill

Med sin virtuositet og lekenhet spiller disse musikerne med hverandre og mot hverandre i alle tenkelige og utenkelige varianter. Her får vi oppleve både gammel og ny musikk, klassisk, jazz og pop i en herlig blanding. De spiller på alle tenkelige trompeter i mange størrelser og vi får være med på en variert og flott konsert hvor også elevene kan få være med å spille og synge.

Lærerveiledning

  • Konserten er tilrettelagt for 1. til 7. klasse.
    Erfaringsmessig er konserten best når den spilles for en blanding av klassetrinn. Stolpedeling ved flere konserter er derfor ønskelig.
  • Musikerne har gode erfaringer fra konserter der lærerne sitter sammen med elevene og er publikum og opplever konserten på like linje med disse.
  • Bruk konsertinformasjonen og informer elever og lærere om innhold og praktiske opplysninger. Bruk også forarbeid og etterarbeid til konserten. De forberedte møtene er ofte de beste.
  • Rikskonsertene har god erfaring fra skoler som bruker elevverter og elevarrangører. Se www.rikskonsertene.no/eleversomarrangorer

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Produsent: Morten Brenne
  • I samarbeid med: Rikskonsertene
  • Idé/opplegg: Utøverne i samarbeid med Morten Brenne, Rikskonsertene

Om kunstner / utøver / gruppe

Arne Kollandsrud er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har jobbet som frilans trompeter innen jazz og klassisk siden 1990. Kollandsrud har hatt solistoppdrag med en rekke korps, orkester og storband og har medvirket på CD-innspillinger og turnéer i regi av Rikskonsertene.

Trond Olav Ruistuen var ferdig med 5 års musikkstudier ved Østlandske Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole i 1993. Etter utdannelsen har han vært benyttet som trompetvikar i Den norske Opera's orkester, Det Norske Kammerorkester, Det norske Blåseensemble og ulike militærkorps. Ruistuen har også medvirket på en rekke oppsetninger av musikaler, teater, sammensatte orkester, band/storband og cd-innspillinger.

Petter Dillevig tok eksamen etter fire års studier ved Norges Musikkhøgskole i 1993. Begynte samme år å jobbe ved Bærum Kommunale Musikkskole. Han har også hele tiden vært aktiv som frilansmusiker og bl.a vikariert i forsvarets korps rundt på østlandet.


Medvirkende

  • Arne Kollandsrud
  • Trond Olav Ruistuen
  • Petter Dillevig

Multimedia og vedlegg

Bilder

De Tre Trompeter
De Tre Trompeter
Tre Trompeter
Musikk
Trinn: 1 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Produsent Morten Brenne
Rikskonsertene Tlf. 22 02 59 00
E-post: mb@rikskonsertene.no
Kontaktperson utøver
Arne Kollandsrud mob. 90740009,
Trond Olav Ruistuen mob. 92649253,
Petter Dillevig mob. 92422653
Programlengde
Ca. 40 min.
Maks publikumsantall
160
Arena / rom
Gymsal
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
15 min.
Strøm
Musikerne har med seg et lite lydanlegg og trenger tilgang til strøm, 1 x 10 amp.
Merknad om publikumsplassering
Der det er flere konserter på samme skole er det ønskelig at elevene blandes (små og store elever på samme konsert). Musikerne vil spille på langsiden, helst ved ribbeveggen.
Merknad
Spørsmål om elevmedvirkning: Arne Kollandsrud mob. 90740009 Lykke til med konserten!
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
Morten Brenne
Medvirkende
  • Arne Kollandsrud
  • Trond Olav Ruistuen
  • Petter Dillevig