Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow
Produksjonsliste
Program

Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

En gøyal konsert for små og store! Bar(n)e Egil Band har med sine tullete tekster vist seg å slå godt an hos både barn og voksne. I Egils verden treffer vi rare folk og dyr, klær som blir borte på mystisk vis, forelskede muslinger og mye mer.

Med seg i denne superpopulære barneforestillingen har han sin gode venn Aslag Guttormsgaard. Sammen skal de prøve å holde et mest mulig spektakulært og påkostet show, men det går ikke helt som de har planlagt (eller kanskje er det nettopp det det gjør).

Seriøst?
Det er ikke alltid vi mener akkurat det vi sier. Noen ganger sier vi det stikk motsatte. Egil og Aslag sier mye rart. Følg med på forestillingen og se om du finner eksempler på at de sier det motsatte av det du tror de mener!

Lærerveiledning

HVORDAN STYRKE KONSERTOPPLEVELSEN
  • Vi ber om at lærerne setter seg sammen med elevene og er publikum og opplever konserten på lik linje med elevene. Vennligst informer om dette.
  • Bruke konsertinformasjonen og informer elever, skoleledelsen og lærere om innhold og praktiske opplysninger.
  • Rikskonsertene har god erfaring fra skoler som bruker elevverter og elevarrangører. Se www.rikskonsertene.no/eleversomarrangorer for mer informasjon.
  • På Spotify og Wimp kan du finne musikk fra Bare Egil Band, og mange av de andre bandene Egil og Aslag har spilt i.
  • I forestillingen må Aslag bruke det han har for hånden når han skal spille. Det vedlagte materialet fra Bruk konserten er opplegg for hvordan elevene selv kan lage musikk og eksperimentere med lyd og materialer.


Velkommen til konsert!

Bruk konserten

PAPIRKOMPONERING - ETTER EN IDÉ AV CEDERLÖF OG ENGSTRØM (1975)

Alt kan bli til musikk, og gjennom dette Bruk konserten-opplegget kan dere teste ut å komponere med papir. Hvor mange lyder er det mulig å lage med et ark? Med konserten som inspirasjon, kan elevene få lage sine egne komposisjoner og bli kjent med en enkel metode for komponering.

FAG: musikk

EMNE: komposisjon

MÅLGRUPPE: 1.- 4. årstrinn

TIDSRAMME: ca. 30 minutter

RESSURSER: ark, kritt, eventuelt opptaksutstyr

MÅL LK06: Eleven skal kunne utforske ulike musikalske uttrykk gjennom å improvisere med lyd (musikk 2. årstrinn). Eleven skal kunne eksperimentere med sang, talekor og instrumenter i enkle samspill (musikk 4. årstrinn).

FRAMGANGSMÅTE: Snakk med elevene om hvilke lydkilder musikerne brukte for å lage musikk. Alle elevene får så et A4-ark og begynner å teste ut hvilke lyder man kan lage med papiret. Du kan riste på det, la neglene skrape over papiret sakte eller fort, blåse mot kantene av arket, rykke i arkets kortsider, rive arket langsomt eller fort i strimler, krølle arket eller krølle strimlene sammen til en ball. Finn et symbol for hver lyd, og skriv opp lydene på tavla.

En elev komponerer så et lydstykke ved å peke på de ulike symbolen epå tavla, mens elevene spiller på papiret. Riving og krølling av papiret bør komme til slutt i komposisjonen. En variant er at man lager instrumentgrupper med fire elever på hver gruppe. En elev dirigerer og setter inn de ulike gruppene ved å peke på de ulike symbolene. Flere grupper kan spille samtidig. Ta opp komposisjonen og lytt til den. I etterkant av gjennomlyttingen kan dere samtale om komposisjon og grafisk notering. For å få variasjoner i lyden, kan man benytte ulike typer av papir f.eks. porøst papir, matpapir, aluminiumsfolie eller sandpapir.

HVORFOR

  • Elevene lærer om musikkens oppbygning gjennom selv å komponere.
  • Elevene lærer at lyder rundt dem kan bli til musikk, og at ulike gjenstander kan bli til instrumenter.

TIPS TIL VIDEREFØRING

Sett Papirkomponering sammen med Bruk konserten-oppleggene Komponering i ring og Komposisjon med stomp og rytme.

www.rikskonsertene.no/brukkonserten

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Kunstnere/grupper: Bare Egil og Aslag
  • Produsent: Mats Persson, Rikskonsertene
    Epost: mp@rikskonsertene.no
    Tlf: 95852322
  • Idé/opplegg: Egil Hegerberg og Aslag Guttormsgaard

Om kunstner / utøver / gruppe

Bare Egil (Egil Hegerberg) er kjent fra band som Gartnerlosjen, Bare Egil Band, Hurra Torpedo og Thulsa Doom, og har vært nominert til Spellemannsprisen flere ganger. De voksne husker han kanskje best for førsteplata Absolutt Ikke Bare Egil Band, med bl.a. låtene Arne, Tagging, Asfalt og Speider'n. For noen er han kanskje mer kjent som Gaute Groms fra Barne-TV. Noen kjenner ham fra Nytt på Nytt, og som husdikter og komponist for NRK P2s Radiofront, der han har levert én sang per uke.

Aslag Guttormsgaard spiller i mange kjente band, deriblant Hurra
Torpedo og Black Debbath. Han har også sitt eget soloprosjekt; Sirkus Aslag. Han har vært nominert til Spellemannsprisen to ganger med Black Debbath. For mange er han kjent som skuespiller, Aslag har blant annet vært Hønsemannen på Barne-TV, pappaen til Svein i Svein og rotta, og stemmen til Mook i Kometkameratene. Han har også spilt i Hotel Cæsar.


Medvirkende

  • Bare Egil og Aslag
  • Egil Hegerberg (Musiker)
  • Aslag Guttormsgaard (Musiker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Bare Egil og Aslag
Foto: Rikskonsertene
Bare Egil og Aslag
Foto: Lars Opstad/Rikskonsertene
Egil Hegerberg
Foto: Lars Opstad/Rikskonsertene
Aslag Guttormsgaard
Foto: Lars Opstad/Rikskonsertene
Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Programlengde
35 min.
Arena / rom
Gymsal eller lignende
Bærehjelp
4 sterke elever
Oppriggingstid
45 min.
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
Mats Persson, Rikskonsertene
Epost: mp@rikskonsertene.no
Tlf: 95852322
Medvirkende
  • Egil Hegerberg (Musiker)
  • Aslag Guttormsgaard (Musiker)