Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Bøygard
Produksjonsliste
Program

Bøygard

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

- Vi føler vi har en felles drivkraft i både jobben med våre venner på gata og musikken vår. Siden vi var små har vi hatt en veldig sterk rettferdighetssans og et stort hjerte for de som faller utenfor, denne har fulgt oss i alt vi har gjort, fra parlamentarisk politisk arbeid til Blitz-sympati og arbeid for
de mest utslåtte på gata i Oslo. At man ønsker å forandre verden er en forslitt klisjé, men ja, vi har tanken og ønske om å gjøre noe som kan skape en liten forskjell – også med musikken vår.


Bøygard et bandnavn. Det er også etternavnet til de to søstrene Tove og Anita fra Ål i Hallingdal. Og det er et hjerte-prosjekt: Bøygard er hverdagsrealisme med melodier, det er tankevandring, kjærlighet og lengsel. Og det er en unik blanding av sterke og jordnære tekster på norsk, til folkrocktoner som kler stemmene deres veldig godt.

Når dagen slukker lyset og kvelden står for tur, når de fleste sitter trygt hjemme og har det varmt og godt, jobber Tove og Anita med å gjøre livene bedre for rusmisbrukere og narkomane på gata i Oslo, gjennom sitt arbeid på Sprøytebussen.
Søstrene har for lenge siden lagt sine hjerter igjen blant de svakeste og mest utslåtte av oss, og det er ofte disse skjebnene det blir sanger av. Med tre album bak seg med sjelfull tostemt sang, besøker Bøygard skolen og gymsalen. Lytt godt etter for de har noe viktig å si.

Les mer om Bøygard, se bilder og hør musikk: www.boygard.net

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Kunstnere/grupper: Bøygard
  • Produsent: Morten Brenne, Rikskonsertene mb@rikskonsertene.no 
    907 58 875

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

  • Bøygard
  • Tove Bøygard
  • Anita Bøygard

Multimedia og vedlegg

Bilder

Bøygard
Foto: Solveig Stranden / Bøygard

Video/Lyd

Musikk / Viser
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Programlengde
35
Maks publikumsantall
200
Bærehjelp
Fire elever, før og etter konserten
Oppriggingstid
60 min.
Nedriggingstid
20 min.
Merknad
  • Musikerne bruker langveggen i konsertsalen. Elevene sitter i en halvsirkel rundt scenen med midtgang.
  • Musikerne trenger to strømuttak på 16 A til konserten.
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
Morten Brenne, Rikskonsertene mb@rikskonsertene.no 
907 58 875
Medvirkende
  • Tove Bøygard
  • Anita Bøygard