Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
MEG OG KAMMERATEN MIN - NN
Produksjonsliste
Program

MEG OG KAMMERATEN MIN - NN

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Martin og Håkon blei kasta ut av musikalsk barnehage då dei bråkte for mykje og måtte slutte i koret sidan dei sang for høgt. Difor byrja dei å spele “sin eigen musikk som dei kallar for "søppelmusikk" som ikkje er bra før den er litt dårleg. De speler både rett og feil, opp og ned, fram og tilbake - med banjo, gitar, mandolin, fele, kazoo, leikepiano, bass, rytmeinstrumenter, eggdeler, ukulele, radio, kassettspiller og mye, mye mer. Sangane er inspirert av musikk frå Amerika og Skjeberg, Irland og Sigdal, Norge og Portugal, Argentina og Romsdal, Finland og Toten, England og Hadeland, Frankrike, Moss og Romerike og mange andre land og riker.

Sjå videoen før dykk går på konsert!

Lærerveiledning

BRUK KONSERTEN I NORSKUNDERVISNINGEN

Konserten kan med fordel knyttast til kompetansemål i norsk
1.-2. årstrinn: "Leike, imporivsere og eksperimentere med rim, rytme, språklydar, ord og meiningsberande element."
3.-4. årstrinn: "Lage forteljingar ved å kombinera ord, lyd og bilete".

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Idé/opplegg: Musikerane i samarbeid med produsent Øivind Nordal og produsent Torstein Ellingsen, Rikskonsertene © 2005

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

  • Martin Hagfors
  • Håkon Gebhardt

Multimedia og vedlegg

Bilder

Meg og kammeraten min
Foto: Håkon Hoffart
Meg og kammeraten min
Foto: Håkon Hoffart

Video/Lyd

Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Programlengde
40 - 45 min
Maks publikumsantall
160
Maks antall fremføringer per dag
3
Bærehjelp
4 elever
Oppriggingstid
45 min.
Nedriggingstid
25 min.
Strøm
1 x 16A
Merknad
Her er ei lita liste over ting Martin og Håkon synest er litt viktig:ALDERSFORDELING:
"Det er ønskjeleg at alderstrinn blandast best mogeleg ( 1,3,6 trinn og 2,4,7 trinn feks ), slik at det ikkje blir ein konsert for 1-3 trinn, deretter 4-7 trinn!"MUSIKERPLASSERING:
Viktig !!! Vi står alltid på kortveggen i gymsaler og lignande lokaler!
"Vi er klar over at mange andre konsertar står på langveggen, men vi står på kortveggen, slik at ikkje publikum blir sittande for breit. Det gjer at dei ser oss betre."PUBLIKUMSPLASSERING:
"Vi ønskjer at flest mogeleg sit på mattar på golvet og benkar.
Helst ikkje stolar, det gjer så stor avstand og tar så mykje plass.
Vi likar å bevege oss i publikum, og da snublar vi berre mellom stolane!
Da er det meir trivelig å ha folk rett på golvet.Vi treng ca 5 meter frå gymsalens kortvegg fram til mattene der barna skal sitje. Vi ønskjer å ha dei yngste fremst, og nærast mogeleg oss og scenen, slik at vi får god kontakt." FORBEREDELSER:
"Vi blir glade vis matter og benkar er plassert ut før vi kjem, slik at vi ikkje har det veldig bråkete medan vi riggjer opp utstyr (45 minutt før første konsert). Vi treng hjelp av kulturkontakt og vaktmeister pluss 4 sterke elevar til å bere inn utstyret.Det er også veldig fint om vi kan pakke samen vårt utstyr før mattar og benkar skal ryddast vekk. Da ungår vi både støy og støv. Vi er litt astmatiske.Vi treng ca 25 minutt etter konsert før vi treng berehjelp igjen.Vi treng ingen garderobe, men set pris på kaffe med mjølk, og kanskje ein vaffel eller litt frukt servert i rommet vi skal spele. Då kan vi drikke kaffe medan vi riggjer klart til konsert. Og gjerne ein mugge med vatn."LYS:
"Fint om lokalet er relativt mørkt, men total blending er ikkje viktig!"STRØM:
"Vi treng 1 stk 16 amp kurs nær scenen."
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Medvirkende
  • Martin Hagfors
  • Håkon Gebhardt