Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00
DUO Sara og Natalie
Produksjonsliste
Program

DUO Sara og Natalie

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

BRA, BEDRE, BEST. Heia den som øver mest!

Skal du bli skikkelig god i noe, må du øve eller trene mye. Uansett om du vil bli god i fotball, dataspill, eller i et instrument. Og når du har blitt ordentlig god, må du allikevel øve eller trene enda mer!

Sara spiller fiolin og Natalie spiller piano. De er begge superflinke til å spille på instrumentene sine, men de må likevel øve når de vil lære seg nye stykker eller skal spille en konsert. Og akkurat som du sikkert synes det av og til kan være kjedelig å øve, sånn kan det være kjedelig for Sara og Natalie også – selv om de er både voksne og blant de beste på sine instrumenter. Men det som gjør at man likevel fortsetter å øve, er at det jo er så deilig når man endelig får det til!

Det synes både Sara og Natalie, og gleder seg til å vise hva de kan når de kommer til din skole for å spille konsert!

Bruk konserten

Bruk konserten

Musikk, kompetansemål 5. til 7. årstrinn i Kunnskapsløftet

Lytte: Gi uttrykk for opplevelser i møte med verker av sentrale komponister fra kunstmusikken

Grunnleggende ferdigheter
Å kunne uttrykke seg muntlig i musikk innebærer å synge, komponere ved å eksperimentere med stemmen og delta i samspill og vokal framføring. I tillegg dreier det seg om å kunne sette ord på hva en hører og selv ønsker å uttrykke og å formidle egne musikkopplevelser og refleksjoner om musikk som fenomen.

TIPS:
- La elevene skrive en musikkanmeldelse
- La elevene skrive om hva de følte når de hørte enkelte av stykkene

TEMA: OM VIDUNDERBARN
Om du er begavet, har du en intellektuell eller kunstnerisk evne som er betydelig høyere enn gjennomsnittet. Er du et begavet barn, et såkalt vidunderbarn, er det gjerne sånn at hjernen din utvikles før resten av kroppen. Men – du kan også være forsinket i deler av utviklingen, og så plutselig skjer det masse. Et vanlig eksempel på akkurat dette er Albert Einstein, som ikke snakket før han var tre år gammel, men som senere hadde veldig mange andre egenskaper som veiet opp for denne tidlige forsinkelsen.

Et vidunderbarn er et barn som har helt spesielle evner. Barnet kan for eksempel være ekstremt musikalsk, ha veldig høy IQ, være uvanlig begavet i for eksempel matematikk eller naturvitenskap, ha en helt spesiell høy språklig intelligens eller ha store kunstneriske eller sportslige talenter. Er du et vidunderbarn, er det gjerne sånn at du før du har fylt elleve år, altså før puberteten, har evner på ekspertnivå eller forstår og kan et fagfelt som vanligvis bare voksne behersker. Innen sport og idrett regnes vanligvis aldersspekteret for vidunderbarn å være mellom 15 og 20 år.

Den østerrikske komponisten Wolfgang Amadeus Moxart (1756-1791) regnes som en av tidenes mest berømte vidunderbarn. Han begynte å komponere fem år gammel og skrev sin første symfoni som åtteåring.

Norske vidunderbarn er sjakkspilleren Magnus Carlsen, pianisten Wolfgang Plagge og forfatteren Johan Borgen som skrev noveller allerede som fireåring.

Fotballspilleren Stig Inge Bjørnebye var ikke god nok til å bli tatt ut på A-laget for juniorer da han i oppveksten spilte fotball for Elverum IL. Senere ble han proffspiller på blant annet Liverpool og spilte 75 kamper for det norske fotballandslaget.

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Rikskonsertene
 • Kunstnere/grupper: Duo Sara og Natalie
 • Produsent: Hallgeir Frydenlund
 • Idé/opplegg: Konsertdramaturgi: Produsent i Rikskonsertene/Kulturtanken Hallgeir Frydenlund i samarbeid med musikerne
  E-post: hf@rikskonsertene.no
  Mobil: 951 38 429

Om kunstner / utøver / gruppe

To unge, store musikktalenter som først ble kjent med hverandre i Sverige og etter hvert i Norge. De har begge vunnet prestisjetunge solistkonkurranser, og begge studerte samtidig på Norges musikkhøgskole i Oslo.
Nå spiller Sara Övinge og Natalie Gourman mot hverandre i skolekonsertprosjektet Duo Sara og Natalie, der de samtaler uten ord. De snakker ved hjelp av instrumentene sine - fiolin og piano. I musikken forteller de hverandre om å være trist, glad, lykkelig og om vennskap. Sara og Natalie er åpne, lyttende og nysgjerrige. Og spiller sine klassiske instrument med dansende bevegelser.

Velkommen til konsert med Duo Sara og Natalie, to av Nordens største talenter!

Les mer om dem:
Saras  http://www.saraovinge.com/ 
Natalie : http://duosandrigourman.se


Medvirkende

 • Duo Sara og Natalie
 • Sara Övinge (fiolin)
 • Natalie Gourman (piano)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Sara og Natalie
Foto: privat
Venner
Foto: privat
Sara Övinge
Foto: Anders bergersen
Natalie Gourman
Foto: Eternity of Moment
publikumsplassering
Foto: Rikskonsertene
Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Programlengde
40
Maks publikumsantall
150
Arena / rom
Gymsal
Bærehjelp
ingen
Oppriggingstid
35 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad
NB! Helst stemt piano
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
Hallgeir Frydenlund
Medvirkende
 • Sara Övinge (fiolin)
 • Natalie Gourman (piano)