Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Inn i Varmen - en eventyrlig opplevelse av samtids...
Produksjonsliste
Program

Inn i Varmen - en eventyrlig opplevelse av samtidsmusikk

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Tou Scene i Stavanger fylles av nye lyder og sanseopplevelser når 6000 barn fra Sandnes blir med på festival i det gamle bryggeriet.

Ny, snedig og snodig musikk for barn!

Tou bryggeri var en viktig del av Stavangers gamle industriliv. Fabrikkområdet i Stavanger øst, der Tou ligger, ble kalt Varmen, et navn området trolig fikk på grunn av all produksjonen som skjedde der. Når det var -2 i Stavanger sentrum, var det 0 grader i Varmen.

Det gamle bryggeriet på Tou har alltid vært fylt av mange rare lyder – dunkende dampmaskiner, kokende kar og boblende brygg. Bryggeriet ble nedlagt i 1980. I løpet av de siste 15 årene har Tou imidlertid våknet til liv igjen. Det ærverdige Tou har gått fra én type produksjon til en annen, og fra én type lyder til en annen: Nå er det ikke lenger lyden av dunkende maskiner, motordur og flaskeklirr vi hører. Nå er Tou en smeltedigel for mange forskjellige kunstuttrykk og ny musikk, og det er disse som nå skaper varme, energi og lyd.

Under festivalen Inn i Varmen vil vi at barna blir en del av akkurat dette; det historiske og det samtidige; fortiden og fremtiden. Gjennom arbeidet med festivalen har vi gravd i fortiden og funnet skatter, hemmeligheter og overraskelser, og de mange rommene på Tou Scene skal både fortelle historier og avsløre hemmeligheter gjennom musikk og installasjoner.

Vi stiller spørsmål som kanskje ingen har svar på, men som alle kan skape sine egne bilder og historier av:
Hvordan kan bråk være musikk? Hva er lyden av varme? Og hva er lyden av energi? Vi som er her nå, som lever her nå, er vi helt annerledes fra de som levde her før? Eller er vi de samme, med like ønsker, drømmer, håp og tanker?

Inn i Varmen arrangeres på Tou Scene i Stavanger fra 30. mai til 3. juni 2016. Publikum er alle elevene på 1.-7. trinn i Sandnes kommune, 6000 i tallet. Festivalen er del av barnas skoledag, og inngår i programmet fra Den kulturelle skolesekken. Bak initiativet ligger et ønske om å gi barna større kjennskap til og kunnskap om samtidsmusikk.                                     

Inn i varmen er et samarbeid mellom DKS Rogaland og Rikskonsertene, og har med seg mange lokale støttespillere.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Kunstnere/grupper: Elisabeth Vatn, Anders Røine, Eva Bjerga Haugen, Maria Norseth Garli, Pål Asle Pettersen, Stine Sørlie, Kitchen Orchestra

Om kunstner / utøver / gruppe

På Inn i Varmen-festivalen møter vi en rekke utøvere, og de er fordelt rundt i ulike rom på Tou Scene. I ett rom møter vi musikerneElisabeth Vatn og Anders Røine, og på det som kalles loftet møter vi sangerne Eva Bjerga Haugen og Maria Norseth Garli.

Komponist, støymusiker og lydkunstner Pål Asle Pettersen har laget en lydinstallasjon som er basert blant annet på innsendte lyder fra skoleelever i Sandnes. Her vil elevene som har sendt inn sine egne lyder kunne høre dem som del av installasjonen - i en større sammenheng, og som del av et lydlig kunstverk! Installasjonen holder til i "det grønne rommet".

I den store maskinhallen spiller Kitchen Orchestra, som vil spille etter tegninger, eller såkalt grafisk partitur, laget av elever fra skoler i Sandnes. Komponist Stine Sørlie har laget bestillingsverk, som Kitchen Orchestra framfører. Kitchen Orchestra holder til i Stavanger, og består av mange ulike musikere. Et lite knippe musikere fra orkesteret er med på Inn i Varmen, og dette er de vi møter:

Trompet: Didrik Ingvaldsen
Cello: Bodhild Vossgård
Elektronikk: Dag Egil Njaa
Kontrabass: John Lilja
Slagverk: Ståle Birkeland
Trombone: Dominique Brackeva

Musikkspillet Lyderia skal ha en lydstasjon under festivalen, og før festivalen starter har elever fra en rekke skoler i Sandnes sendt inn både grafisk partitur og lyder via Lyderia. Lyderia er et gratis musikkspill som blir brukt av over 13 000 elever og lærere i grunnskolen, over hele landet. Les mer på lyderia.no

Multimedia og vedlegg

Bilder

Tou bryggeri på 1950-tallet
Foto: Stavanger kommune, Byarkivet
Tou Scene i dag
Foto: Tou Scene
Eksempel på installasjon på Tou Scene under NuMusic Festival
Foto: NuMusic Festival
Eksempel på installasjon på Tou Scene under NuMusic Festival_2
Foto: Sandalsand
DKS Rogaland
Foto: DKS Rogaland
Eva Bjerga Haugen
Foto: Eva Bjerga Haugen
Kitchen Orchestra
Foto: Kitchen Orchestra
Kitchen Orchestra 2
Foto: Kitchen Orchestra
Kitchen Orchestra 3
Foto: Kitchen Orchestra

Video/Lyd

Kunstarter i samspill
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene