Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Drumdrum
Produksjonsliste
Program

Drumdrum

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Drumdrum ledes av den karismatiske slagverkeren Benita Haastrup. Bandet består av musikere som er blant eliten ved den danske jazzscenen. De spiller originalmusikk med trommer og vakre klanger, hvor perkusjon, vibrafon og bass skaper trioens spennende og klangfulle univers.

DrumDrum er en unik opplevelse av tre musikeres gnistrende og virtuose samspill. Det handler om å gi spilleglede videre ved å spille og improvisere sammen. Det handler også om å dra lytteren inn - barn, voksne, alle som lytter - og om å skape felles opplevelser som åpner oss. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Kunstnere/grupper: DrumDrum
  • Idé/opplegg: Benita Haastrup og DRUMDRUM!

Om kunstner / utøver / gruppe

Den karismatiske slagverksspilleren Benita Haastrup har vunnet flere priser for sitt levende og fargerike trommespill. I denne konserten får vi høre henne i hennes egen trio, DrumDrum.

Benita Haastrup har med seg to av Danmarks toppmusikere: Den virtuose vibrafonisten Kaare Munkholm og den garvede bassisten Jens Skou Olsen. Musikerne har alle tre opptrådt utallige steder rundt om i verden, og er inspirert av noen av de største navnene i jazzhistorien. Her hører du spor fra blant annet Duke Ellington, brasiliansk og afrikansk musikk, danske folkesanger, og ikke minst noen av Benitas egne, melodiøse komposisjoner.

Priskomiteen DMA 2012 (da Benita vant Årets børnepris):
“Benita formår som meget få at møde børn i øjenhøjde og invitere dem indenfor i musikken - alle går hjem med en fantastisk oplevelse i rygsækken”.   

John Fordham, anmelder ved engelske The Guardian, skriver om Benita:
”...Benita Haastrup is a world class percussionist. In the flow and surprises of her ideas, she sometimes seems like the Paul Motian of Danish drumming. Benita is a real discovery and very likely a leader in the making..."

Berlingske Tidendes Kjeld Frandsen skriver:
”...og hvad Benita Haastrup angår, så må man blot konstatere, at hendes trommespil er en højere enhed af uophørlig velklang, teknisk raffinement, uophørlig veloplagthed og smittende livsglæde – og det er ganske forrygende.”


Medvirkende

  • DrumDrum
  • Benita Haastrup (trommer, perkusjon, vokal)
  • Kaare Munkholm (vibrafon, perkusjon)
  • Jens Skou Olsen (kontrabass, perkusjon)

Multimedia og vedlegg

Bilder

DRUMDRUM!
Foto: Benita Haastrup
Benita Haastrup
Foto: DrumDrum
DrumDrum
Foto: DrumDrum
Musikk / Jazz/blues
Trinn: 1 - 7
Turnéplan: Drumdrum
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Benita Haastrup, tlf.: +45 288 76 011
Programlengde
40 minutter
Maks publikumsantall
150
Arena / rom
Gymsal
Bærehjelp
4 personer
Oppriggingstid
35 min.
Nedriggingstid
30 min.
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Medvirkende
  • Benita Haastrup (trommer, perkusjon, vokal)
  • Kaare Munkholm (vibrafon, perkusjon)
  • Jens Skou Olsen (kontrabass, perkusjon)