Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
Stjerneteller
Produksjonsliste
Program

Stjerneteller

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Stjerneteller er navnet på Christine Sandtorvs musikkserie for barn. Bergensmusikeren Sandtorv har fått Spellemannpris i klassen ”Beste barneplate” for to av platene i serien, og sammen med det faste bandet sitt har hun spilt Stjerneteller-konserter for barn og familier på festivaler og konsertscener rundt om i landet. Musikken og konserten er stemningsfull, utforskende, lærerik og involverende. Her blir det dans og moro, lek og alvor, og poplåter av ypperste klasse – laget helt spesielt for og til barn.

Stjerneteller skal for første gang ut på skolekonserter, og det er stas at det er nettopp hjembyen Bergen som får bli med på den aller første turen! 

Vi ønsker at alle skolene som skal ha konsert stiller med et kor, for eksempel en klasse (mellom 10 og 30 elever, alt etter hva som passer skolen og klassen best). Låtene koret er med på, er ”Blåse på” og ”Stjerneteller”. Tekster og besifring ligger vedlagt her. Koret er med oppe på scenen sammen med bandet. Les mer om korforberedelser under punktet "Merknad" på denne siden.
 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Kunstnere/grupper: Stjerneteller - Christine Sandtorv, Inge Rypdal, Yngve Sætre, Iver Sandøy
  • Idé/opplegg: Produksjonen er tilrettelagt for skolekonserter av Christine Sandtorv og produsent i Rikskonsertene, Merete Rustand Solli.

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

  • Stjerneteller - Christine Sandtorv, Inge Rypdal, Yngve Sætre, Iver Sandøy
  • Christine Sandtorv (låtskriver, bandleder, vokalist, gitarist)
  • Iver Sandøy (trommer)
  • Yngve Sætre (tangenter)
  • Inge Rypdal (gitarer)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Tittei - Christine Sandtorv
Foto: Christine Sandtorv
Smilefin - Christine Sandtorv
Foto: Christine Sandtorv
Platecover Stjerneteller - Dinomaur
Foto: Christine Sandtorv
Banner til scenen
Foto: Christine Sandtorv
Musikk / Pop/rock
Trinn: 1 - 5
Praktisk informasjon
Programlengde
40
Maks publikumsantall
160
Arena / rom
Gymsal
Oppriggingstid
75 min.
Nedriggingstid
30 min.
Scene
Musikerne ønsker å stå ved den ene langveggen med elevene sittende i en halvsirkel foran i et amfi på matter, benker og stoler.
Merknad
OM KOR - forberedelser
Låtene ”Blåse på” og ”Stjerneteller” er lagt ved her som mp3-filer. Her ligger også pdf-filer med noter, tekst og besifring.

Korene øver inn sangene på forhånd. De to låtene øves inn med bandet under lydprøven (ca 25 minutter). Koret er med oppe på scenen sammen med bandet.

Dersom skolen skal ha to konserter, kan de gjerne ha to kor som synger på hver sin konsert. Dersom de gjør dette, øver begge korene sammen samtidig på lydprøven med bandet.
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Medvirkende
  • Christine Sandtorv (låtskriver, bandleder, vokalist, gitarist)
  • Iver Sandøy (trommer)
  • Yngve Sætre (tangenter)
  • Inge Rypdal (gitarer)