Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
ARVVAS
Produksjonsliste
Program

ARVVAS

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hva oppstår når samisk joik møter musikk med amerikanske røtter? 
Da får du Arvvas!

Arvvas er samisk, og betyr "å ha energi" eller "arbeidslyst".  Det er nettop hva Steinar og Sara Marielle opplever når de spiller sammen. Sara Marielle Gaup Beaska er joiker og Steinar Raknes er bassist og sanger. Musikken deres er en sammensmelting av samisk joik og Americana fra USA.  Det låter vakkert  og melodiøst, men samtidig spontant og lekent.

Velkommen til konsert med Arvvas!

 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Kunstnere/grupper: Arvvas

Om kunstner / utøver / gruppe


Joik er samenes tradisjonelle måte å synge på. Sara Marielle Gaup Beaska er en av våre fremste unge joikere, med en musikalsk arv fra sine foreldre, og familie mange generasjoner tilbake. Sara Marielle startet med sceneopptredener i ung alder, og blander gammel og moderne joikestil. Hun er også kjent fra bandet ADJAGAS som hun har turnert verden over sammen med.

Steinar Raknes er en av Norges fremste jazzbassister, vokalist og låtskriver. Som bassist blir han ofte sammenlignet med den legendariske Charles Mingus. Steinars måte å synge på kan minne om både Tom Waits og Bruce Springsteen.
Raknes har vært viktig i utviklinga av norsk jazz de siste 10årene, bl.a. gjennom bandene Urban Connection, Ola Kvernberg trio og The Core. Han har spilt på alle de fremtredene jazzfestivalene i verden, og medvirker på et stort antall CD produksjoner.


Medvirkende

  • Arvvas
  • Steinar Raknes (sanger, bassist)
  • Sara Marielle Gaup Baeska (joiker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Arvvas
Foto: Knut Aaserud
Arvvas
Foto: promo

Video/Lyd

Musikk
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Torstein Ellingsen, produsent i Rikskonsertene tel 917 13 877
Programlengde
40
Maks publikumsantall
200
Arena / rom
Gymsal el lignende
Bærehjelp
ja takk
Oppriggingstid
50 min.
Nedriggingstid
30 min.
Strøm
16A
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Medvirkende
  • Steinar Raknes (sanger, bassist)
  • Sara Marielle Gaup Baeska (joiker)