Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00
Spaserstokken (tidl kalt Musikkens Pinocchio)
Produksjonsliste
Program

Spaserstokken (tidl kalt Musikkens Pinocchio)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Blokkfløyten kjenner de fleste, men de færreste vet at det finnes uendelig mange slags blokkfløyter, fra tre meter høye basser til knøttsmå fløyter på størrelse med en kulepenn.Én type blokkfløyte er så spesiell at selv de færreste profesjonelle blokkfløytister kjenner til den: I 1807 oppfant ungarske Anton Heberle instrumentet ”csakan”, som var en blokkfløyte og spaserstokk i ett! Ernest Krähmer ble den aller mest virtuose csakanspilleren den gang. Han komponerte musikk til seg selv som var så virtuos og underholdende at han virkelig fikk vise Europa hva han var god for. Ingeborg Christophersen har fått bygget en kopi av en av Krähmers csakaner, mens Jonas Høyrup har fått bygget en kopi av en romantisk gitar som var populær i Wien på Krähmers tid. De gleder seg til å blåse liv i den glemte spaserstokkmusikken.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Produsent: Produsent Mats Persson

Om kunstner / utøver / gruppe

MUSIKERNE

Ingeborg Christophersen mottok Norsk Tonekunstnersamfunds ærespris “Årets Musiker” i 2003 og vant 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap både i 2003 og 2005. I 2006 hadde Ingeborg sitt gjennombrudd i Kjempesjansen på NRK1. 2009 spilte hun en hovedrolle som seg selv, både som musiker og skuespiller, i publikumssuksessen Salong på Nationaltheatret. Ingeborg har vært solist med orkestre som Norsk Barokkorkester, Barokkanerne, Operaorkesteret og Ukrainas nasjonale symfoniorkester og har kommende solistoppgaver med blant andre Kringkastingsorkesteret. Hun har mastergrader i både blokkfløyte og cembalo etter studier i Nederland og Danmark.

Jonas Høyrup kommer fra Danmark og har diplomutdannelse som klassisk gitarist fra Danmark og Wales. Siden 2004 har Jonas og Ingeborg spilt tallrike konserter sammen både i Skandinavia og resten av Europa.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Musikkens Pinocchio
Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Maks publikumsantall
150
Arena / rom
Gymsal
Merknad

• Konserten er akkustisk og det er fint om elevene sitter matter, benker og stoler ved hver av langveggene.Musikerne trenger ca 5x7 meter spilleplass mellom rekkene.

• Musikerne ankommer skolen ca 30 minutter før konsertstart.

• Kulturkontakt bes være tilgjengelig. Husk, det er alltid hyggelig å bli møtt med vann og en kopp kaffe når man kommer til et nytt sted.

• Musikerne trenger en stol og et lite bord på scenen. Det er IKKE behov for blending av konsertlokalet, strøm eller piano og musikerne frakter alt utstyr inn i konsertlokalet på egenhånd.

Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
Produsent Mats Persson