Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00
Kontaktperson:
Nils-Olav Johansen
Produksjonsliste
Program

Nils-Olav Johansen

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

JAKTEN PÅ NYE LYDUNIVERS

Med inspirasjon fra verdensmusikk, vestlig improvisasjonsmusikk og industrielle rytmer skaper Nils-Olav sitt eget lydunivers. Fasinasjonen for elektronikk, virtuositet og original stemmebruk danner fundamentet for hans musikk.

I denne konserten bruker han blant annet iPad og lap-top som instrumenter, og diverse app-er han har funnet på nettet er utgangspunkt for improvisasjon. Nils-Olav søker å utfordre både seg selv og teknologien, slik at hver eneste konsert blir unik. Alene på scenen, med gitar og stemme i møte med uttallige elektroniske  duppedingser. Det er duket for en leken konsertopplevelse med en av Norges mest markante gitarister.

Hvis dere ser på videoen i klassen før konserten får dere inntrykk av hvordan det høres ut.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Produsent:  Ingrid Kindem, Rikskonsertene, tlf 22 02 59 57
  • Idé/opplegg: Utøveren i samarbeid med produsent Ingrid Kindem, Rikskonsertene.

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

  • Nils-Olav Johansen
  • Tord Knudsen (Videoprojeksjoner)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Nils-Olav
Foto: Lars Opstad
Nils-Olav
Foto: Lars Opstad
Nils-Olav Johansen
Foto: Lars Opstad
Sceneplassering
Foto: Nils-Olav Johansen
Publikumsplassering
Foto: Nils-Olav Johansen
Publikumsplassering
Foto: Nils-Olav Johansen
Sceneplassering
Foto: Nils-Olav Johansen

Video/Lyd

Musikk
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Programlengde
40 min
Maks publikumsantall
160
Arena / rom
Gymsal eller lignende
Bærehjelp
8 sterke elever. Utøveren trenger hjelp til å bære utstyr ved ankomst og etter siste konsert. Han vil også ha hjelp til å rigge opp og ned.
Oppriggingstid
90 min.
Nedriggingstid
30 min.
Strøm
16A x 2
Merknad om publikumsplassering
Se "Konsertinformasjon Nils-Olav Johansen" for mer informasjon om publikumsplassering.
Merknad for spillested
Full blending.
Merknad
DETTE MÅ VÆRE KLART FØR UTØVERNE KOMMER:STRØM:
• Musikeren trenger tilgang til strømuttak, to ganger 10 ampere• Det ønskes en garderobe med speil for klesskift og oppbevaring av personlig eiendeler• Driftsansvarlig og involverte lærere må få en kopi av denne konsertinformasjonen• Kulturkontakt bes være tilgjengelig under besøket, og husk, det er alltid hyggelig å bli møtt med en kopp kaffe når man kommer til et nytt stedSPESIELT FOR DENNE KONSERTEN - BLENDING!
NB! Lokalet må blendes.  Video skal projiseres rett på en stor hvit vegg om mulig. Musikeren står foran veggen med projiseringer, elevene sitter på stoler rettet mot musiker. .PUBLIKUMSPLASSERING• Plasseringen av stoler er avhengig av lysforhold i rommet.
Lokalet må blendes.  Utøverne projiserer video rett på en stor hvit vegg om mulig. Musikeren står foran veggen med projiseringer, elevene sitter på stoler rettet mot musiker. Det bør være en midtgang på 1,5 meter.• Vi ber om at lærerne setter seg sammen med elevene og er publikum og opplever konserten på lik linje med eleveneBÆREHJELP:
• Nils-Olav trenger hjelp av 8 sterke elever til å bære utstyr ved ankomst og etter siste konsert. Han vil også ha hjelp av 2 elver til å rigge opp og ned. Han ankommer ca. 90 minutter før første konsert.KULTURKONTAKTEN:
• Informer elever, skoleledelsen og lærere om praktiske opplysninger og fortell dem om konserten.•  4 elever får i oppdrag å filme på konserten. Nils-Olav har med alt utstyr som trengs, lyd, lys og videoutstyr med lerret og videomixer. Utøverne trenger også 4 personer som får i oppgave å "filme" lyd med en iphone i forkant av konserten. Dette blir brukt under konserten og fremføres med to av elevene sammen med NilsOlav. Utøverne trenger to elever til å introdusere konserten. NilsOlav har manus og følger opp elevene i forkant. Tord og Nils-Olav har med alt utstyr som trengs, lyd, lys og videoutstyr med lerret og videomixer.Utøverne ringer skolens kulturkontakt nå de nærmer seg skolen.
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
 Ingrid Kindem, Rikskonsertene, tlf 22 02 59 57
Medvirkende
  • Nils-Olav Johansen
  • Tord Knudsen (Videoprojeksjoner)