Rikskonsertene
Postadresse: Postboks 4261 Nydalen, 0401 Oslo
Besøksadresse: Gullhaug torg 2, 0401
Telefon: 22 02 59 00 • kontakt: Fra 2016 er Rikskonsertene - sammen med DKS-sekretariatet - omgjort til Kulturtanken, Den kulturelle skolesekken Norge (se www.kulturtanken.no). Samtidig er musikk omgjort fra skolekonsertordning til et av seks kunst- og kulturuttrykk finansiert av spillemidler i DKS, og produksjon av musikkaktiviteter overført fullt ut til fylkeskommuner (og kommuner).
RiksUltima
Produksjonsliste
Program

RiksUltima

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Snart er det klart for festival!
Første uka i juni vil den lille øya Vibrandsøy utenfor Haugesund myldre av liv og røre.

Samtidsmusikkfestivalen RiksUltima braker løs mandag 1. juni, og i løpet av uka kommer nærmere 9000 elever på 1. til 7. trinn i seks kommuner i Haugesundsområdet til å være med på musikalsk oppdagelsesferd: Her blir det konserter, lydinstallasjoner og lydløyper med ny, ultramoderne, eksperimentell, snedig og snodig musikk. Elevene som besøker festivalen kommer fra Haugesund, Karmøy, Tysvær, Vindafjord, Utsira og Bokn.

Ja til musikkeksperiment! Ja til det nye!

Mette Henriette Martedatter Rølvåg er festivalkomponist, og lager RiksUltima-bestillingsverket. Hun spiller selv saksofon, og har med seg musikerne Andreas Rokseth (bandoneon), Julie Rokseth (harpe), Eirik Havnes (lyddesign) og Ingrid Skanke Husøien (lysdesign).

- Jeg har skreddersydd verket til et forlatt båthus med tre etasjer, sjøvann på gulvet og sagblader dinglende fra taket, forteller komponist Mette Henriette engasjert. - Inspirasjon har jeg blant annet funnet i kystnaturen og fiskeindustrien som var på Vibrandsøy. Jeg gleder meg veldig til å møte alle sammen, og til å dele opplevelsen med dem!   

Konsertene rundt om på øya spilles av disse musikerne, som er både kjente og nye stemmer i skolekonsertene: Pinquins duo med Sigrun Rogstad Gomnæs (slagverk, marimba) og Johanne Byhring (slagverk, vibrafon), Stephan Meidell (el. gitar, elektronikk), Jaap Blonk (vokal), duoen Skrap med Anja Lauvdal (keyboard, elektronikk) og Heida Karine Johannesdottir Mobeck (tuba). I tillegg får barna oppleve den enorme lydinstallasjonen Desibel, som spiller musikk av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje. 

#CrewUltima
#CrewUltima er 22 elever fra 6. klasse på Kolnes skole i Karmøy kommune. 13 jenter og 9 gutter. #CrewUltima er klassen som gjør litt ekstra.

Elevene bidrar!
Deltakelse og elevmedvirkning er en viktig del av RiksUltima. Etter festivalen ønsker vi at elevene skal ha et etterlatt inntrykk av at RiksUltima er en festival de har vært med på å forme, og at musikk- og festivalopplevelsen utvides gjennom forarbeid og forberedelser. 

RiksUltima er et samarbeid mellom DKS Rogaland, Ultima og Rikskonsertene, og arrangeres for aller første gang i år. Vi har med oss mange lokale støttespillere; fra Redningsskøyta og Røde kors, til foreningen Indre kai og samarbeidskommunene i prosjektet. Bak initiativet ligger et ønske om å gi barna en eventyrlig opplevelse av samtidsmusikk, og at de har både større kjennskap til og kunnskap om samtidsmusikk etter festivalen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rikskonsertene
  • Kunstnere/grupper: Se brødtekst over
  • Idé/opplegg: DKS Rogaland, Ultima og RikskonserteneLes mer på RiksUltimas hjemmeside

Om kunstner / utøver / gruppe

Mette Henriette Martedatter Rølvåg er festivalkomponist. Les mer om henne på www.riksultima.no.
Se og lik hennes Facebookside her, og følg henne på Instagram her.
 

Multimedia og vedlegg

Bilder

Dette er #CrewUltima
Foto: Mona Indrøy Risanger
Festivalkomponist Mette Henriette Martedatter Rølvåg
Foto: Jonny Wærdahl

Video/Lyd

Musikk / Klassisk musikk, samtid
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Egil Ovesen (prosjektleder), DKS Rogaland:
egil.ovesen@rogfk.no, tlf. 51 51 68 86 / mob. 415 08 548

Anne Kristin Høiland (busstransport/logistikk), DKS Rogaland:
anne.kristin.hoiland@rogfk.no, tlf. 51 51 68 64 / mob. 480 08 838

Christel Forsberg (sikkerhet/beredskap), Rikskonsertene: cf@rikskonsertene.no, tlf. 22 02 59 48 / mob. 915 15 827
Pressekontakt
Guro Kleveland, kommunikasjonsansvarlig, Rikskonsertene
gk@rikskonsertene.no, tlf. 22 02 59 26 / mob. 995 90 130
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene